Posts

Showing posts from September, 2020

REVIEW : KOMIK BELANG JADIAN BY PANDA

Image
Assalammualaikum semua. Harini aku kembali lagi dengan book review. Cuma ada kelainan sikit. Sebelum ni aku beri ulasan untuk novel kan? Haaa, kalini aku nak review komik pulak hehe. Siapa sini kaki komik angkat tangannnnn! Hehe. Okey-okey. Tapi kalini komiknya lain sikit tau. Bukan komik daripada Jepun (manga) atau komik yang biasa kita selalu baca. (aku sejujurnya jarang baca komik. Last waktu sekolah dulu, jadi tak berapa nak tahu sangat berapa banyak genre yang telah wujud (latest) dilukis oleh pelukis tempatan huhuhu). Tapi komik bergenrekan hikayat melayu hasil anak tempatan iaitu dengan nama penanya, Panda. Komik ni daripada Siri Hikayat Sakti.  Tajuk buku komik yang bakal aku review kejap lagi ni pula ialah…   Belang Jadian : Pemburuan Belum Berakhir Jeng jeng jeng!!! Wuu saspen tak, saspen tak?? Hehehe. Aku nampak ja tajuk ni terus grab cepat-cepat macam tinggal itu aje stok yang ada XP Al kisahnya waktu aku tengah mencari buku dekat MPH dulu aku mencari buku yang ada genre se