Posts

Showing posts from January, 2019

Pengalaman ambil kos Pengurusan Perpustakaan / Library Management (Dip sem 1)

Image
Assalammualaikum, hello, annyeong! Alright, kembali semula dalam entry kali ni. < BACA ENTRY NI DULU YA > Malam ni aku nak kongsi pengalaman aku selama ambil diploma library management (kitorang punya kod dulu IM120) dekat Uitm Merbok Kedah. Aku memang tahu, soalan pertama yang mesti duk asyik bermain dalam minda mesti, “Best ke?” tak pon, “Amik ni mesti jadi librarian. Ermm… takde kerje lain ke......... taknak duk kat perpustakaan je...”           Eh-Eh boleh pulak dia kata macam tu. Hang ingat amik kos ni fokus dekat perpustakaan ja ka? Banyak lagi kos-kos korang akan jumpa. Bahasa Inggeris pun ada. Pendidikan islam pun ada. Bussiness pun ada. Banyak lagi yang korang boleh terokai. Satu kos je pun yang fokus dekat library iaitu Introduction to Book Industry. (Lupa pulak, ada satu lagi kos yang related dalam managing buku kat library but still, benda tu best bila belajar nanti!) Kos-kos lain majoriti fokus dekat information management. Macam ni. Memang

Akhirnya, aku kembali!

Image
Okey, assalammualaikum semua! Akhirnya Nisha telah kembali mengarang dalam dunia blogger! huhu Pertama sekali, ada banyak kisah atau cerita yang aku nak kongsikan dengan korang semua selama aku masuk universiti. Ya semua, Nisha sudahpun menjadi seorang siswi di Uitm huhu. Lupa nak bagitahu. Iyolah, busy ja memanjang. Konon-konon lepas SPM nak aktif (lagi-lagi dapat domain kan) tapi last-last tak update. Berhabuk, bersawang semua ada dekat HBJ. Sampailah nak habis semester baru duk terpikir pasal blog. Bukak-bukak, homepage tak keluar. Check dekat hosting, alamak dah expired! Macam-macam lah jadi sampai akhirnya aku pilih untuk kembali ke blogspot.my Insya-Allah, lepasni aku akan cuba kongsikan pengalaman-pengalaman yang berguna bagi bakal siswi atau siswa kelak. Secara jujurnya aku nak sangat update blog dalam bahasa inggeris. Tapi fikir, lebih baik dalam bahasa melayu. Mudah nak buat lawak hahaha Tengoklah macam mana. Kalau sempat aku update dalam bahasa inggeris. Bukan nak menun