Posts

Showing posts from September, 2021

REVIEW BUKU : Hello, My Twin! karya Sharina Elisa (NO SPOILER!)

Image
Assalamualaikum semua, Dah makan ke tuu hehe. Aku harap semua baik-baik selalu. Alhamdulillah, aku khabar baik kepada yang tertanya-tanya^^ Anyway, cuba korang baca balik tajuk entri kali ni..... Hehe yup! kita akan review sebuah lagi buku baru!  Iaitu... Hello, My Twin! karya Sharina Elisa! Penerbit : BOOKIUT ISBN : 9789673695560 Bilangan muka surat : 136 Harga : RM10 (SM) | RM12 (SS) WEBSITE PTS   | BELI DI SHOPEE  |  BELI DI LAZADA Versi EBOOK : E-SENTRAL  | GOOGLE PLAYBOOK Haaa kalini punya buku, terbitan daripada Bookiut (PTS) tau! Kalau tengok gambar kat atas tu pun korang dah dapat agak kenapa nama penerbit kalini ialah Bookiut. Ya, betul tu! Sebab cover buku depa semua comel2 dan cute belaka! Termasuklah cover buku Hello, My Twin! ni. (kepada yang tak perasan lagi, perkataan Bookiut diambil daripada Book+cute= Buku comel). Aku tengok ja dah fall in love sebab warna tema & ilustrasi gambar yang sangat cantik menawan. Cover untuk karya ni memang aku bagi 100% iaitu A+! *le

Pengalaman ambil degree Pengurusan Perpustakaan (Bachelor Library Management IM244)

Image
*sila abaikan buku nota IML503 takda kat cover >.<* Assalammualaikum semua! Hello hehe.*lambai tangan* Semua sihat? Make sure jaga diri baik2 okeyy. :> Ahamdulillah, al kisah semalam aku selamat terima keputusan final exams pertama aku untuk degree :  IM244 (Bachelor of Information Science (Hons.) Library Management) atau dalam Bahasa Melayunya, Ijazah Sarjana Muda Sains Maklumat (Kepujian) Pengurusan Perpustakaan ... di Uitm Kampus Puncak Perdana.  Alhamdulillah, aku boleh kata ia permulaan yang baik bagi aku. Aku akan cuba sedaya upaya berjuang untuk semester seterusnya *Chaiyokk*. Anyway kepada yang berminat nak baca pengalaman diploma aku dalam kos yang sama iaitu Diploma Pengurusan Perpustakaan (IM120) di Uitm Merbok, boleh baca di sini > SEMESTER 1 < okeyy <3 Peringatan : Segala yang baik itu datangnya daripada Allah manakala yang buruk itu datangnya daripada diri ini. Saya mohon maaf jika terdapat apa-apa perkara yang mengguris hati. Kemungkinan saya salah pili