Posts

Showing posts from July, 2020

Memperkenalkan, brand Alqata!

Image
Bismillahhirrahmannirrahim,   Assalammualaikum semua. Apa khabar? Alhamdulillah, aku baik ^^ *sambung minum teh*. And yeay new entry! Hehe. Harini aku nak bercerita sikit mengenai brand produk yang aku dah join team mereka sebagai salah seorang dropship. Yeshh. Mula menjinakkan diri dalam bidang bisnes gituu hehe. Nama brand ni ialah Alqata. Aku tak pasti ramai yang dah tahu tapi kepada yang dah terfikir, “Alqata? Tak pernah dengar punn” lepastu, “Jual apa ja brand Alqata ni?” Haaa meh sini aku kenalkan korang dengan brand kegemaran aku iaitu Alqata. Alqata ni bisnes tempatan yang dimulakan oleh Cik Norsyaza Binti Khattab. A.K.A. boss aku (yang dalam gambar ni) dan beliau sangat peramah dan cantik ya orangnya hehe.  HQ terletak di Sungai Petani, Kedah. Haaa jadi geng-geng blogger utara tu boleh cepat-cepat pi serbu HQ okey? Jangan lupa mention nama Nisha dan blog HBJ sekali haha. Alamat : No 21, Unit 2, Jalan Dewa, Taman Pekan Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah No tel : 010-397 4074 Emai

Pengalaman ambil kos Pengurusan Perpustakaan / Library Management (Dip sem 4) + Nasihat + Kesimpulan + Throwback

Image
Assalammualaikum semua. Aku harap semua dalam keadaan yang baik selalu. Akhirnyaaa. Yeayy dah sampai entri terakhir untuk pengalaman aku dalam mengambil kos IM120 - Diploma pengurusan perpustakaan atau nama lainnya, Diploma in library management! (di UiTM Kedah) Fuhh. Tak sangka aku berjaya juga berkongsi kesemua pengalaman aku dengan para pembaca serta adik-adik yang bakal mewarisi kakak serta abang senior ni. Eehee. Comel pulak bila teringat kami ada group Whatsapp IM120 Big Family. Kepada yang tertanya apa ke benda yang aku tengah borakkan dalam entri kali ni, boleh refer (Semester 1 & Pengenalan)  SINI (Semester 2) SINI dan (Semester 3) SINI . Macam biasa sebelum aku mulakan entri kali ni, sekadar peringatan: Semua yang tertulis di sini daripada aku sendiri, berdasarkan sudut pandangan serta pengalaman aku. Dan segala yang baik itu datang daripada Allah dan segala keburukan itu datang daripada diri aku sendiri. Cop! Sebelum tu aku nak ingatkan yang semester 4 ni aku tak dapat