Posts

Showing posts from October, 2017

Domain baru HBJ! (nishanisrina.com)

Image
          Assalammualaikum semua~!  Wah!!! Nisha tengah happy gila ni! Tak sangka, akhirnya dapat domain sendiri! Ini semua berkat PokUcu dan SisHawa . Korang boleh baca entri sebelum ni, > HBJ menang contest PokUcu! < . Kat situ Nisha dah terangkan apa yang akan terjadi. Back to the story,  daripada hadiahbintangjatuh.blogspot.com kepada nishanisrina.com !!!           OMAIGOD OMAIGOD OMAIGOD~!! Perghh rasa lain gila XD Serius happy hihi >3< Bila baca sahaja link blog, terus rasa bersemangat nak update. Tapi nak buat macam mana kan, SPM lagi seminggu ja, so maybe Nisha tak dapat update selama sebulan huhu. Pasal design blog pula, Sis Hawa akan start edit selepas Nisha tamat SPM (30/11) . Iyela, takut menganggu Nisha pulak kan. Peperiksaan besar ni haha Baiklah. Itu sahaja. Terima kasih sekali lagi kepada PokUcu dan SisHawa ^^ Nanti kalau ada apa-apa update, Nisha akan update dalam entri akan datang :3 Pandai-pandailah Nisha curi masa nanti XD

HBJ menang Contest POKUCU.COM !

Image
Assalammualaikum semua!! Ya Allah, tangan ni masih menggigil dek terkejut tadi. Tak sangka yang PokUcu akan pilih HBJ sebagai pemenang pertama untuk Contest PokUcu  T___T Eh, PokUcu? Contest? Jap jap.. Contest yang mana satu ni?  Tak pernah dengar pun??? Pulak. Ni mesti tak sempat nak ikuti contest PokUcu ni. Macam ni.. Pada zaman dahulu... eh terover pulak >3< hihi alright, alright. :3 Sebelum ni, Nisha pernah ikuti satu Contest iaitu > SUPPORT ME POKUCU CONTEST < Itulah entri Nisha yang Nisha hantar kepada SisHawa  melalui entri > INI < . dan alhamdulillah, I won! hihi Terus melompat kau lepas nampak nama HBJ tersenarai dalam senarai pemenang >//< Nisha terus lari pergi dekat mama Nisha. Mama Nisha pun terkejut beruk  tengok anak gadis dia tetiba hyper semacam XD Dan, Mama Nisha turut berasa gembira mengenai hal ni. "Oh, kiranya.. dah boleh jadi macam Hanis Zalikha lah ni? Hahaha"- Mama Nisha Amboi, ke situ pu

Hapy Sunday!

Image
            Assalammualaikum ~! Happy Sunday semua! Fuhh, rasa lega betul bila dah cuti ni. Kalau tak, pergi sekolah je memanjang lol. XD Nisha taktahulah kenapa but sekarang ni Nisha kuat makan buah pisang. Like.. is it weird? haha bila rasa malas nak makan apa-apa je mesti amik pisang. >3<           Harini ingat nak start re-reading my fav novel. Should I? Aigooo. Nisha SPM makin dekat lah! Yes, I know but its fine right? Nak release kan tension huhu T3T Petang ni Insya-Allah kawan Nisha yang semalam tu datang lagi. Hari ni kalau sempat nak layan movie 'it' dengan dia online dekat Putlocker.sk . Sekali lagi, "kalau sempat" hehehe. Kebetulan dia pun tak takut dengan badut. Nisha pun pelik. Seram sangat ke badut? Nisha tengok okey ja dorang semua tu hahaha           Oh ya, Nisha ada buat satu mask muka semalam with my mom. Mulanya okey, tapi bila dah dibiarkan lama makin mengeras. Hamek kau, langsung tak boleh gerak muka ni XP Alhamdulillah, everythi

UPDATE : Study week!

Image
Assalammualaikum semua. Okey, Dah lama rasanya tak update entri biasa. Nisha betul-betul minta maaf. Haritu ingat nak update entri review movie 'it' tapi tak jadi pulak. Takda masa lah korang. Kat sekolah ada program pecutan SPM. Cuti ni pun kena study. Mama Nisha dah bebel bila Nisha duk hadap phone/pc lama-lama. Masuk balik pada tajuk entri, Nisha sekarang tengah berusaha nak cover balik semua tajuk untuk subjek-subjek SPM. Risau betul kalau2 tak sempat nak cover semua. Nisha ada tiga subjek yang Nisha lemah / kurang mahir. 1. Matematik 2. Matematik tambahan 3. Prinsip perakaunan Haha, Nisha tahu.. Mesti korang pelik. Kalau dah tak boleh bawa maths, kenapa bawa addmaths? Kan?? Lol, entahlah. Pada mulanya Nisha minat maths. Something happened and yeah. I started to hate maths. Lagi-lagi yang berkaitan nombor-nombor ni. Ya Allah, rasa macam "bapak menyemak dohhh" lol. But its okay, Nisha  dah sedar dan start suka balik ketiga-tiga subjek kat atas ni

Alhamdulillah, menang " Giveaway "Free Cake" design by Leen Azi

Image
Assalammualaikum semua! Wah, alhamdulillah.. Nisha terpilih untuk menjadi pemenang bagi Giveaway "Free Cake" design by Leen Azi ! Terkejut jugak tiba-tiba dapat mesej di FB dari Blogger LeenAzi suruh reply. Sebenarnya nak dijadikan cerita, Nisha offline dari update blog selama seminggu lebih sebab tiada masa akibat Program pecutan SPM di sekolah bermula pada minggu lepas. Dapat tahu sahaja info ni, terus Nisha mesej Makngah Nisha suruh ambil cake. Untuk pengetahuan korang. GA ini untuk blogger area Kulim sahaja. Tapi kalau bukan area Kulim pun boleh join. Tapi kalau menang kena ambil sendiri cakenya. Kebetulan kampung Nisha dekat area Kulim. Itu sebab Nisha konfiden masuk. hehe. Alhamdulillah rezeki Nenek, Atok dan keluarga Makngah Nisha di kampung sana. Dapat rasa kek ni. Dan terima kasih kepadaNya kerana memudahkan segala urusan pada harini. Terima kasih sekali lagi ya kepada Blogger LeenAzin atas keknya! Keknya sumpah lawa dan sedap! hihihi (ini apa yang dikata

Goodbye September, hello October! :D

Image
Wah.. Pejam celik, pejam celik.. Dah masuk bulan Oktober. Sekejap betul masa berlalu. :3