Posts

Showing posts from September, 2017

Salam Maal Hijrah 2017 - 1439H

Image
Nisha ingin mengucapkan Salam Maal Hijrah 1439H. Semoga kita semua dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik, ditetapkan iman, dipermudahkan segala urusan, diberkati kehidupan serta dikurniakan kebahagiaan dunia dan akhirat. Amin ❤ BACA JUGA :   APABILA DISNEY IMPRESSION PERGI KE DISNEYLAND... . ❤

APABILA DISNEY IMPRESSION PERGI KE DISNEYLAND....

Image
     Kejap!! Sebelum kita start, korang tahu tak apa tu impression dalam tajuk entri Nisha kalini? Okey. Impression ni macam dia tiru suara serta gaya sesuatu. Haaaa sudah faham? Hehe      Alright, assalammualaikum semua! Okey. Harini Nisha nak share satu YouTube channel ni. Youtuber ni memang sumpah gempak gila! Dia boleh tiru nak dekat 100 suara watak-watak dalam citer Disney! Gila kan?? Nisha pun tak boleh buat macam tu CX Well, dia memang gifted kan, nak buat macam mana.. hehe.      Semua orang dalam dunia ni ada kelebihan tersendiri. Macam abang kita sorang ni, Brian Hull. Dia boleh tiru suara watak Disney dan beberapa watak yang lain. Ha, mesti korang tertanya-tanya kan apa lagi yang dia boleh buat dengan suara-suara tu semua? Antara yang dia dah lakukan, (Nisha rujuk YT channel dia) ialah dia buat cover lagu dengan suara watak-watak tersebut. Selain daritu, dia juga ada buat 'marathon' suara watak-watak tersebut. Best kan? Jom kita serbu ramai-ramai ke YouTube

Alfatihah ...

Image
Allahu. My heart stops for awhile when I read the news, it's so heartbreaking 😔 Al-fatihah kepada anak-anak di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Keramat. Syurga tempatmu disana ❤️

Worldless Wednesday #2 | Life

Image
p.s. I know it's already late but who cares right haha it's still Wednesday lol lol lol

August Fav Book : HIJAB karya Aida Adia

Image
  Rating : ★★★★★! Tempoh baca untuk habiskan novel : 2 hari! One word to describe this novel : GEMPAKKKK! Assalammualaikum semua! Okey, harini Nisha nak buat short entry dengan review novel HIJAB by Aida Adia. First, Nisha pasti yang korang semua tahu nisha memang gilakan cerita seram . Lagi-lagi novel seram. Haa, hampir nak penuh dah almari tu dengan novel seram. Dari Blinks, Fixi dan banyak lagi! Semuanya tersusun kemas. Balik semula, Nisha taknak spoil korang so Nisha hanya akan cerita apa yang Nisha dapat dari novel ni. Watak utama : Annisa Faiha , Okey. Time Nisha baca part depan tu Nisha terus jatuh cinta dengan watak dia ni. Harap sangat-sangat boleh jumpa dia in real life sebab banyak benda akan berlaku dekat dia dalam bab-bab seterusnya. Semua tu buatkan dia lebih kuat. Jadi Nisha nak peluk dia ketat-ketat huhu. Dahtu dia ni jenis anak yang baik dan tidak menyusahkan ibu dan bapa dia. Part paling best dalam novel : Time Annisa kena culik dalam alam