Posts

Showing posts from August, 2017

Tips Blogwalking 2017 | Newbie & Otai

Image
Assalammualaikum, okey. Harini Nisha nak sambung share tips macam mana nak blogwalking. Sejujurnya entry ni dedicated untuk para newbie. Tapi takpalah. Kepada blogger otai yang masih berbisa tu nak baca pun bolehh. boleh bah kalau kau ^_- Okey. Soalan yang paling femes pasal BW ni ialah, Apa itu BW? Kereta ke? Orang datang blog aku asyik komen kata BW . Apa eh tu? :O BW tu ialah singkatan kepada Blogwalking. Blogwalking adalah aktiviti blogger berkunjung ke blog-blog lain. -www.bloggerlelaki.com Aktiviti ni hanya berlaku bila para blogger ada masa yang terluang dan nak cari blog baru yang comey2 belaka hihi. To be honestlah. BW ni nampak je senang tapi susah sebenarnya. Satu, internet kena laju. Dua, kita akan rasa penat dan letih. Tiga, banyak masa akan digunakan. Itu sebab Nisha kata, aktiviti ni hanya akan dibuat oleh para bloggers bila dorang tgh free. ((; Antara tujuan BW pulak ialah, Promosi blog kita kepada blogger lain. Salah satu cara untuk dapatkan backlin

Info tentang Perfumes

Image
Entry kali ni nak share sikit info pasal perfumes. Nak share sedikit tips sebelum korang rembat perfumes. Perfumes ni tak sama, ada pekat lekat dan ada kurang lekat pekat. Sebelum korang beli, try tengok kat kotak dia akan tulis Parfum, Eau de Parfum, Eau de Toilette, atau Eau de Cologne. Sebenarnya keempat-empat kategori ini melambangkan kepekatan perfumes. Sedikit info yang Nisha translit dari info perfumes. Parfum - Adalah perfumes berkepekatan tinggi. Sukar didapati kerana boleh menghakis kulit kerana kepekatannya. Mengandungi  15% sehingga 40% pati minyak. Digunakan untuk "membuat" perfumes. Harganya mahal dan keharuman paling kuat. Eau de Parfum (EDP) - Adalah yang perfumes kepekatan kedua tertinggi dan juga kadang-kadang dikenali sebagai Parfum de toilette (PDT). Tahan lama sehingga 8 -12 jam, bergantung kepada pemakainya. Mengandungi  15% sehingga 20% pati minyak. Eau de Toilette (EDT) - Kurang pekat. Mengandungi  5% sehingga 15% pati minyak. Harum

Blog berhabuk woii!

Image
Assalammualaikum semua! Ya Allah, Nisha minta maaf sangat-sangat sebab dah tak aktif sangat dalam dunia blogging. T3T Rasa macam ketinggalan juga tengok timeline semua blogger lain asyik update memanjang. Ini pun Nisha ada masa untuk online sekejap sebab cuti seminggu. Nasiblah takda kerja khusus since semuanya dah siap hari tu. (ICT, Prinsip perkaunan, Matematik tambahan) Yeah... Tiga!! Alhamdulillah juga sebab semua sempat disiapkan sebelum tarikh tamat nak kena hantar. Haa pasal Trial SPM pulak. Yesh guyshhh Nisha sedang menghadapi Trial! Ya Allah.. kemain struggle kau nak kena buka balik buku f4. Baca, Hafal, Tulis, Latihan. Itu je lah yang Nisha dok buat. Tapi kadang-kadang ke laut juga. XD Iyalah.. Takkan nak fokus kat buku 24 jam je kan. Naik juling mata ni karang. @_@ Kita mestilah ada buat benda lain. Macam Nisha, Nisha akan tengok youtube, layan lagu jiwang atau kpop, atau tengok tv yang ada movie-movie best tu. Haaa dahtu baru sambung balik baca buku. Kalau dah tak