Sunday, 13 March 2016

Who Is your Bias? (Segment with sarah)

Sunday, March 13, 2016 1 Comments

(Klik banner atau klik >SINI<)

5 fav Boys Groups
  • GOT7
  • SHINee
  • BTS
  • BAP
  • Big Bang


5 fav girl groups
  • Red Velvet
  • SNSD
  • F(x)
  • Twice
  • 4Minute


10 Bias

  • Irene Red Velvet
  • JB GOT7
  • Onew SHINee
  • SUGA BTS
  • Yongguk BAP
  • GD Big Bang
  • Yoona SNSD
  • Victoria F(x)
  • Nayeon Twice
  • Hyuna 4Minute


reason why you love your ultimate bias


My ultimate bias is Irene from Red Velvet. Her real name is Bae Joohyun. I love her so much and I have been supporting her since debut. She's such a friendly girl. I love the way she treat her fans. and also I love her voice and the way she rap. She's such a cute person and I wish that I could meet her in a person so I could hug her >3< I have made a fanpage dedicated to her on instagram and it's @IRENESREDVELVET . I update her pictures and videos daily. And I absolutely can't wait for RV's comeback this month! #THEVELVET :D

Tag : I'm tagging people who are reading this right now (:

Giveaway Kathy's Homemade Soap by Alia

Sunday, March 13, 2016 0 Comments

(Klik banner atau klik >SINI<)

Nisha guna acc @nisrinanisha untuk follow ig

SYARAT PENYERTAAN

1) Mestilah follow blog >INI< telebih dulu
2) Follow Instagram @aliafarhan
3) Like PAGE VANILLA FREAK
4) Follow Instagram @kathyshomemadesoap cari gambar ini dan tag rakan anda
5) Like PAGE KATHY'S HOMEMADE SOAP
6) Buat 1 entry bertajuk 'Giveaway Kathy's Homemade Soap by Alia'
7) Dalam entry tu, copy semua info dalam entry ini
8) Tinggalkan link penyertaan pada comment entry >INI<
9) Komen dalam penyertaan ini masalah kulit yang dihadapi ( kering, ekzema, berminyak, berjerawat dsb) di bhg komen entry >INI<

Giveaway Triplet by Wanie Seuk

Sunday, March 13, 2016 3 Comments

(Klik banner atau klik >SINI<)

Nisha follow ig guna @/nisrinanisha
Nisha follow twitter guna @/realnisha90

I Think, Mingguk? hihi idk bcus mine is Mingguk. So yeah. He is just too adorable and I just want to pinch his cheeks. Aishh <3

Nah Nisha belanja satu gambar Mingguk XD




Wattpad : Cinta Sixth Sense

Sunday, March 13, 2016 3 Comments

Assalammualaikum semua!
Okay pada harini, Nisha nak promote sikit cerita Nisha di Wattpad. Kepada yang suka membaca cerita hantu/seram/seram-lawak , korang bolehlah baca cerita Nisha ni ya!

Tajuknya ialah >CINTA SIXTH SENSE<

Cerita ini mengisahkan seorang lelaki macho yang bernama Jack atau nama penuhnya Muhammad Putera Syah bin Iskandar. Jack mempunyai deria keenam (sixth sense) . Jack ni kacukan. Ayahnya berasal dari Australia manakala ibunya pula berasal dari Malaysia. Nama panggilan Jack diberikan oleh rakan-rakannya disebabkan oleh paras rupanya yang seperti mat salleh/orang inggeris. Ketika dia berumur 14 tahun, dia menjadi semakin popular di sekolah disebabkan rupanya sama seperti watak Jack Frost di dalam movie Rise Of The Guardians. Jack seorang yang pendiam dan suka bergaul dengan kawan-kawan hantunya. Dia seorang kidal dan pandai melukis. Berumur 17 tahun dan bekerja part time sebagai pelukis hantu. Pada suatu hari, kedatangan seorang gadis bernama Liyana telah mengubah dirinya dari seorang pendiam menjadi seorang yang lebih mudah bergaul. Dia mula suka akan gadis itu. Sejak gadis itu berpindah dan satu sekolah dengannya, dia mula berbuat berbagai-bagai cara untuk menambat hati gadis itu. Tetapi, ada sesuatu yang bakal berlaku diantara mereka berdua. Apakah yang akan terjadi? Haa baca! Jangan tak baca! Pelbagai kisah seram dan lawak-poyo-seram terkandung dalam cerita ini! 

Korang buka laman web atau aplikasi Wattpad. Lepastu search cerita Nisha. ataupun tekan je link kat atas tu. bila dah baca satu bab tu, jangan lupa vote dan tinggalkan komen! hehe Baiklah itu sahaja, tata korang! dan selamat bercuti korang!
Sincerely,
Nisha