Posts

Showing posts from April, 2013

Banner Da siap!

Image
Assalammualaikum, Perhatian kepada peserta SBBBN , Nisha da kasi link banner korang di kotak komen. Berharap korang suke dengan Banner tu >< huhuhu.. Penat juga nk buat banner gif ni. dalam 10 peserta request banner . Huhuhu.. Nisha buat selama 2 hari. itu pun terpaksa buat simple .. Bukannye ape.. Minggu depan Nisha ada piksa. (Eh, bukan form 1 ade pbs je ke?) Yelaa.. Tapi ade subjek tertentu yang kitorang kene amik piksa jugak. macam GEO, Sejarah etc.. --'' hurmm.. Allhadullilah siap juga banner tu semua >< hehehe.. Okaylah. Sampai di sini sahaja . Nisha nak out dulu. Assalammualaikum, -Nisha-

Header for peserta SBBBN

Image
Assalammualaikum, Okay, kepada peserta http://alisyasuju.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://cikaydashafiqa.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://activediary.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html Sila ambil korang punye header di bawah ni ok? berharap korang berpuas hati dengan header di bawah ni :) http://3.bp.blogspot.com/-P3lVqeXmHPM/UX93qyRutdI/AAAAAAAABs4/3jao99r0od8/s1600/Header-Alisya.png http://4.bp.blogspot.com/-llPKRJNYMYg/UX93zN8eM0I/AAAAAAAABtA/E5VJ8MgnooE/s1600/Header-Aida.png http://3.bp.blogspot.com/-7Cus2mQWig0/UX937_E06xI/AAAAAAAABtI/9RuCdIAP0Js/s1600/Header-Mira.png Okay.. Review dan Simple Header dah selesai! So, kene tunggu banner gif je la kn? :) Hehehe.. Ade yang dah siap dan ade yang blom siap lagi. So, Nisha akan post kn ke semua banner gif tu pada keesokan hari ok? :) Sorry ye kpd peserta yg request banner gif . Korang kene tunggu sampai esok >.< -Nisha-

Review Blog Peserta SBBBN

Image
Assalammualaikum, Haa, okay, seperti yang di katakan tadi, Nisha akan review blog kn ? :) Hehehe.. So, ini dia review untuk peserta yang nk kn review blog . ^^ Zafirah's Blog > SINI < 1. Blog peach/merah cair + hitam sikit-sikit! I LIKE ! 2. Blog Zafirah memang kemas, dari dulu lagi :) 3. Dekat blog dia semua cute-cute! 4. Tunggu apa lagi ? Follow lah blog Zafirah ! :D > SINI < 1. Blog colourful!  2. Blog Atiey memang kawaii ~! Love Kawaii very much! >.< 3. Dekat blog dia semua kawaii- kawaii ! tgk tu ade widget kucing. Meow ~  4. Tunggu apa lagi ? Follow lah blog Atiey ! :D Haa.. Itu dia .. Berharap korang suke dgn entry review blog ni :) Kepada yang tengah baca ni, korang janganlah baca je, jomlah terjah. Best taw blog dorang niyh ^_^  So, lepas ni nak kasi header pulak. Tunggu k ? :)

Segmen Barang Blog By Nisha TAMAT!

Image
Assalammualaikum, Okay, sekarang ni Nisha baru je balik dari sekola.. >< Hahaha.. Saje je nk update blog awal. Okay2 .. Haa, korang tawu kn yg hari ni hari ni apa? Yup Segmen Barang Blog By Nisha sudah Tamat :D Haa.. hehehe. Firstly, Nisha nak ucapkan terima kasih kepada blogger2 yang join Segmen Simple ni. Seramai 15 orang yang join . ^^ Gomawo chingu! >< LOL hehehe.. Okay, di sebab kn peserta yang join segmen ni tak berapa nk 'heboh ' Sangat, So, Nisha dan mama Nisha membuat keputusan untuk : Semua Peserta yang join akan mendapat barang blog yang dia nak  Ha, Amacam? Best ? ><  hehehe.. So, Kepada semua peserta Segmen Barang Blog By Nisha, Di minta bersabar untuk barang2 blog korang yang telah di request. Sorrylah kalau barang blog tu buruk .. Nisha da memerah otak untuk mengeluarkan idea supaya dapat buat banner dan header yang comel2 belaka >< hehehe.. Ceh! Ayat aku, tak boley belah >.< hahaha.. Okay, Kejap lagi Nisha akan mulaka

Segmen Barang Blog By Nisha

Image
TAMAT!! Assalammualaikum, Okay, pada hari ni Nisha nak buat satu Segmen simple yg bertajuk  Segmen Barang Blog By Nisha Okay, dalam segmen ni Senang je syarat2nye :) Follow blog, buat entry. Siap . :) Kalau tak caye, cer tengok kt bawah *wink* http://2.bp.blogspot.com/--_FdNfo9AJ8/UXe-c4XY9QI/AAAAAAAABpQ/dh1sfFDuajE/s1600/bannerbarangblog.gif Link Entry ni :-  http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html Syarat-syarat yang mudah! Follow blog HBJ dan Nazana buat satu entry di blog. Tajuknye mestilah  Segmen Barang Blog By Nisha  Korang Tulislah dalam entry korang tu yang korang nk barangan blog ape.  Satu je taw! Banner gif ke, Simple header ke or review blog :)  Da siap buat entry, post link entry korang di kotak komen. Tempat lain tidak akan Di terima ! Ha.. Senangkn? 4 Syarat je :) Hadiah yg simple :- 2x Banner Gif  3x Simple Header 5x Review blog Tarikh tutup :- 30/4/2013   *kalau pernyetaan tak dapat sambutan, Con

Senarai Peserta Segmen barang blog By Nisha

Image
Assalammualaikum, Okay, kay bawah ni adelah peserta untuk segmen barang blog by Nisha :) hehehe.. kepada yang join, Terima kasih ye :) http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://iema90.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://alisyasuju.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://cikaydashafiqa.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://www.nurdzafirah.my/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://bintuabuhassan.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://syuhadasyada.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://activediary.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://masespiranza.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html http://i-ezzaen.blogspot.com/2013/0

Tutorial Twitter Widget

Image
Assalammualaikum, Okay, tadi Nisha cek cbox. ade sorang tu tanye sesuatu. Jom tgk :) Hehehe.. Okay, tampa membuang masa, jom kite mulakan! *tiup wisel* | Example | 1. Copy code di bawah ni <div style="background:url( URLBG ) no-repeat;width:200px!important"><script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script charset="utf-8" src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script>new TWTR.Widget({version: 2,type: 'profile',rpp: 5,interval: 30000,width:200,height: 207,theme: {shell: {background: 'transparent',color: 'transparent'},tweets: {background: 'transparent',color: '#333333',links: '#999999'}},features: {scrollbar: true,loop: false,live: false,behavior: 'all'}}).render().setUser(' USERNAME ').start();</script></div>  2. Template designer, paste di dalam HTML/JavaScript 3. Template classic

Kpop Stuff Sampai!

Image
Assalammualaikum, Okay, Ahad yang lepas Nisha pergi Berjaya Time Square, Yup, nk pi beli stuff  Kpop  SHINee! Hehehe.. Oh ye, lupe nk habaq mai yg Nisha da Kurang minat Super Junior. Entahlah. Nisha pun tak tawu. Now, Nisha tgh demam kn group SHINee!! *Wink* paling Suke ngan Jonghyun. :* *Eh? dia senyum kt spe tu? >.<* lol. Abaikan Pic kt atas ni k? >< Hmm.. Okay, kejap lagi Nisha uploadkn gambar stuff2 yg Nisha da beli. Firstly, Kepada yg kat luar sane tu yg nk pi beli kpop stuff tapi x tawu kt mane tempatnye, boleh pi kt:- KPOP Shop info:  My Star Collection Trading Lot 05-36, 5th Floor,Berjaya Times Square, Kuala Lumpur, Malaysia Tel : 603-2144 7017 Email : mystar_trading@yahoo.com Okay, jom tgk Gambar2 yg nisha tangkap semalam >.< Haa.. inilah kesuluruhan Stuff Shinee yg nisha beli. Hehehe.. >.< Kebanyakannya Jonghyun punye Stuffkn ? *wink* Yang ni pulak Nisha dapat Free Gift dari tauke kedai tu. Hehehe.. Baik hati btul Amoi tu

sebab orang malas nak join giveaway / segmen

Image
*Gambar hiasan*  ok,,ini berdasarkan pengalaman Nisha sepanjang join segmen & GA yang ada dalam blog..memang tak lepas pandang kalau nampak contestterbaru yg dianjurkan oleyh para blogger. .sentiasa mmberi sokongan. .mana tahu kalau-kalau ada rezeki  nak menang kn.. nk tahu sebab apa sejak akhir-akhir nieyh Nisha jadi pemalas cikit nk join semua contest yang ada..nampak segmen baru..fikir banyak kali nak join.. syarat banyak Nisha faham kalau syarat banyak mesti hadiah pown banyakkan.tapi penganjur bleyh tetapkan syarat . .setakat follow blog dan like fanpage dah la,nieyh termasuk sekali twitter , klik iklan berbagai ,nak kena share gambar-gambar pulak,padahal sponser hadiah hanya barangan blog saja.kalau dua tiga orang sponser aje boleyh lha terima,,nieyh kalau 10 sponser ,,alamak,,,jenuh nak ikut semua..alhamdulillah setakat Nisha join contest dalam blog 98% dikatakan mengikut syarat,, kena buat entri kena buat entri pasal contest tue ? yeah itu tak salah kan..mung

Present!

Image
*Gambar di curi dari cik Google ><* Assalammualaikum, Hai guys! Pergh~ rase macam dah lama tak update blog >< Okay.. Now tengah blogging sambil Facebooking. *lol* Okay, tadi time tengah sibuk buat homework, Ayah Nisha masuk ke dalam bilik bawak satu bungkusan . Pelik jugak ~ hmm.. Nisha pun buka la .. Terkejut beruk Nisha kat situ .. Cer teke ape bende tu? >< hehehe.. *abaikan buku tu k? ><* Ha... Cantik tak patung tu?? >< Hehehe rase macam budak-budak pulak.. Yelaa .. umur Nisha da 13 tahun pun masih ade orang bagi teddy bear >< hehehe.. Ok back to the story.. Nisha pun terus lari pergi kat ayah Nisha. Nisha tanya, "Dad ke yang beli kan ni?" Lepastu ayah Nisha jawab, "Bukan tapi Uncle Rizal" Nisha pun angguk lalu masuk ke bilik. Okay tu je.. Btw, terima kasih ye Uncle Rizal sebab belikan anak patung ni :)  kite suke sangat >< hehehe.. Hmm.. Okaylah.. Sampai di sini sahaja. Nisha nak minta diri dahulu.