Tuesday, 30 April 2013

Banner Da siap!

Assalammualaikum,

Perhatian kepada peserta SBBBN , Nisha da kasi link banner korang di kotak komen. Berharap korang suke dengan Banner tu >< huhuhu.. Penat juga nk buat banner gif ni. dalam 10 peserta request banner . Huhuhu.. Nisha buat selama 2 hari. itu pun terpaksa buat simple .. Bukannye ape.. Minggu depan Nisha ada piksa. (Eh, bukan form 1 ade pbs je ke?) Yelaa.. Tapi ade subjek tertentu yang kitorang kene amik piksa jugak. macam GEO, Sejarah etc.. --'' hurmm..

Allhadullilah siap juga banner tu semua >< hehehe.. Okaylah. Sampai di sini sahaja . Nisha nak out dulu. Assalammualaikum,
-Nisha-

Thursday, 25 April 2013

Tutorial Twitter Widget

Assalammualaikum,
Okay, tadi Nisha cek cbox. ade sorang tu tanye sesuatu. Jom tgk :)

Hehehe.. Okay, tampa membuang masa, jom kite mulakan! *tiup wisel*

| Example |

1. Copy code di bawah ni
<div style="background:url(URLBG) no-repeat;width:200px!important"><script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script charset="utf-8" src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script>new TWTR.Widget({version: 2,type: 'profile',rpp: 5,interval: 30000,width:200,height: 207,theme: {shell: {background: 'transparent',color: 'transparent'},tweets: {background: 'transparent',color: '#333333',links: '#999999'}},features: {scrollbar: true,loop: false,live: false,behavior: 'all'}}).render().setUser('USERNAME').start();</script></div> 
2. Template designer, paste di dalam HTML/JavaScript
3. Template classic, paste dekat mana-mana korg suka.
4. Save

Pink : URL background
Biru : Username twitter


Ha, sekarang pulak nk kasi freebies ^^



http://i.imgur.com/FVVim.png
http://i.imgur.com/dMtmO.png
http://i.imgur.com/1oYX5.png
http://i.imgur.com/tSfMr.png
http://i.imgur.com/C88y7.png
http://i.imgur.com/sALYn.png


Sorry ea sbb main copy paste dari blog org --'' Anyway, skrg da tawu kn ? Hehehe.. :)

Kredit to Unnie

Tuesday, 23 April 2013

Kpop Stuff Sampai!

Assalammualaikum,

Okay, Ahad yang lepas Nisha pergi Berjaya Time Square, Yup, nk pi beli stuff Kpop  SHINee! Hehehe..
Oh ye, lupe nk habaq mai yg Nisha da Kurang minat Super Junior. Entahlah. Nisha pun tak tawu. Now, Nisha tgh demam kn group SHINee!! *Wink* paling Suke ngan Jonghyun. :*

*Eh? dia senyum kt spe tu? >.<*
lol. Abaikan Pic kt atas ni k? ><
Hmm.. Okay, kejap lagi Nisha uploadkn gambar stuff2 yg Nisha da beli. Firstly, Kepada yg kat luar sane tu yg nk pi beli kpop stuff tapi x tawu kt mane tempatnye, boleh pi kt:-


  • KPOP Shop info: 

My Star Collection Trading Lot 05-36,
5th Floor,Berjaya Times Square, Kuala Lumpur, Malaysia
Tel : 603-2144 7017
Email : mystar_trading@yahoo.com
Okay, jom tgk Gambar2 yg nisha tangkap semalam >.<

Haa.. inilah kesuluruhan Stuff Shinee yg nisha beli. Hehehe.. >.< Kebanyakannya Jonghyun punye Stuffkn ? *wink*
Yang ni pulak Nisha dapat Free Gift dari tauke kedai tu. Hehehe.. Baik hati btul Amoi tu. Kamsahamnida ~! :D

Yang ni Pulak SHinee's Glow Stick. Haa.. Nisha paling sayang bende ni. Nisha nk jaga elok2.. Mnelah tawu kn nnti SHINee wat konsert kt Malaysia.. Nnti bile pegi sane adelah Glow stick ;) heehehe..

Hmm.. Okaylah.. Sampai di sini sahaja. Assalammualaikum :)
-Nisha-

Saturday, 20 April 2013

sebab orang malas nak join giveaway / segmen

*Gambar hiasan*
 ok,,ini berdasarkan pengalaman Nisha sepanjang join segmen & GA yang ada dalam blog..memang tak lepas pandang kalau nampak contestterbaru yg dianjurkan oleyh para blogger. .sentiasa mmberi sokongan. .mana tahu kalau-kalau ada rezeki  nak menang kn..
nk tahu sebab apa sejak akhir-akhir nieyh Nisha jadi pemalas cikit nk join semua contest yang ada..nampak segmen baru..fikir banyak kali nak join..
  • syarat banyak
Nisha faham kalau syarat banyak mesti hadiah pown banyakkan.tapi penganjur bleyh tetapkan syarat . .setakat follow blog dan like fanpage dah la,nieyh termasuk sekali twitter , klik iklan berbagai ,nak kena share gambar-gambar pulak,padahal sponser hadiah hanya barangan blog saja.kalau dua tiga orang sponser aje boleyh lha terima,,nieyh kalau 10 sponser ,,alamak,,,jenuh nak ikut semua..alhamdulillah setakat Nisha join contest dalam blog 98% dikatakan mengikut syarat,,
  • kena buat entri
kena buat entri pasal contest tue ? yeah itu tak salah kan..mungkin semua orang boleyh ikut..sekali gus kita dapat promote contest rakan-rakan blogger..
  • tag kepada kawan-kawan
tag kepada kawan-kawan,,kebanyakkan yang Nisha tengok ,,,selalunya bnyak ada pada segmen .kena tag beberapa orang yg penganjur nak,, perlu ka nak tag semua tue ? lepas tue nak kena inform pada blogger yang kita tag,,sama ada diorang nk join itu terpulang lha kan,tapi berbaloi ke kita tag kat diorang ? sama-sama lha fikir.. :)
  • top refferal
kebanyakkan top refferal nieyh dalam giveaway,,mungkin hanya blogger-blogger yang tertentu boleyh dapat top refferal.selama Nisha join contest kalau ada top refferal jew,,macam dah dapat agk sape pemenangnya.99% kebanyakkan orang yang sama jew.Nisha pernah promote satu GA tue,,boleyh dikatakan tiap-tiap hari ,banner GA pown tampal kat blog,,mudah-mudahan boleyh lha dapat top refferal..tapi hampeh jew..sejak-sejak tue sudah malas nak promote berbagai lagi..
  • senarai peserta
kalau peserta-peserta dah join,mesti penganjur akan keluarkan senarai peserta mengikut susunan link blog kan,,so Nisha begitu alert taw kalau senarai peserta dikeluarkan ,,Nishaakan check,,kadang-kadang tue pernah jugak link blog Nisha x tersenarai ,padahal Nisha join ,so Nisha inform yg link blog Nisha  xada,,alhamdulillah diorang check2 dan masukkan,bagus lha mcm tue,,kadang-kadang Nisha tengok,dalam senarai peserta tue sampai ada double link, ,ada Nisha inform kat dorang cakap kenapa ada dua tiga blog double link.harap diperbetulkan,sampai masa umumkan pemenang try check lgi ,,still double link,,so mohon alert tntg senarai peserta tmbh2 contest yg terlalu banyak peserta join.
  • hadiah yang ditawarkan
ini khas untuk sponser-sponser lha kn..kalau nk jadi sponser dalam satu contest first fikir lha dulu,,sama ada betul-betul ke nak sponser banda tue ,contohnya , jam,baju dan lain-lain lagi.takut nanti tiba masa pemenang tuntut hadiah korang x mampu nak bagi.
  • sikap sponser
to sponser-sponser mohon berlaku jujur lha,pengalaman Nisha banyak sangat tertipu dengan blogger, dah tuntut hadiah tapi sponser still diam no feedback,egghh,,bengang kalau sponser cenggini,pernah Nisha menang mysteri gift join satu GA nieyh,dh pm detail kat sponser, sampai sekarang sponser tue diam aje,hello, ,kalau nak sponser tue biar lha betul-betul ,jangan main-main,,geram betul ,,dahah menang tapi hadiah still x dapat,,menang ke dipanggil tue ?
  • contest dibatalkan
contest dibatalkan sebab x cukup peserta, target peserta tinggi pulak tue,dh tue syarat berbagai lagi,kadang-kadang kesian pada orang yg dah join,lepastu dibatalkan ,padahal tarikh tamat lambat lagi,at least kalau nak batal pown bagi tempoh dua hari sebelum tarikh tamat baru lha nak  dibatalkan,ini tak,,baru berapa hari , dh nak dibatal,baik tak payah buat, , so,,korang kena lha rajin promote contest yg korang buat tue,,
  • hanya mahu follower ramai
ok,ini satu hal lagi. . bengang dengan sikap sesetengah blogger nieyh. . mohon blogger-blogger yg buat contest,kalau dh tiba tarikh nk inform pemenang,,tolong lha jangan hilangkan diri,,penat-penat kowt join,,tgk bila dah tiba masa umumkan pemenang si penganjur contest hilangkan diri,,Nisha pasti kes nieyh bukan Nisha  sorang aje,tapi blogger lain pown mrh jugak kowt.actually ada sorang blogger nieyh,,anjurkan satu GA,,hadiah yg paling awesome tedy bear,syarat yg dia kenakan mcm GA lain pulak,,tpi memeningkan jugak,kena buat banner kesukaan dia,kna buat banner untuk teddy bear,huh,,mcm2 perangai.alih-alih bila tanya pasal pemenang dia cakap pemenang diumumkan secara personal.haishh..lebih baik kau buat GA secara personal,,senangkan..padahal mahukan follower yang banyak,,tpi hadiah entah kenama..jangan hanya menanam tebu dibibir saja
  • entri kreatif
mengenai entri kreatif pulak,,contohnya entri kreatif pasal apa nak baju ke ape-ape ke,,entri kreatif pasal bufday ke kan..mohon si penganjur tolong lha check satu persatu entri,,supaya betul-betul kreatif,kalau 200 peserta yang join maka 200 peserta jugak lha kena terjah entri diorang,,jangan hanya dah terjah 5 org dah jumpa entri kreatif.jgn brsikap mcm tue yea..mohon check bgi hbis mana tahu ada lgi yg lebih kreatif,

so,,apa yang Nisha ceritakan berdasarkan pengalaman Nisha selama join contest dalam blog...selepas nieyh tak nak join sangat contest,,hanya contest yang terpilih Nisha akan join.kalau join dapat hadiah tapi sponser buat x tahu jew buat penat aje join,,xmenang pown x apa kalau macam tue

kredit to : Mrs Y

Tuesday, 2 April 2013

Present!

*Gambar di curi dari cik Google ><*
Assalammualaikum,

Hai guys! Pergh~ rase macam dah lama tak update blog >< Okay.. Now tengah blogging sambil Facebooking. *lol* Okay, tadi time tengah sibuk buat homework, Ayah Nisha masuk ke dalam bilik bawak satu bungkusan . Pelik jugak ~ hmm.. Nisha pun buka la .. Terkejut beruk Nisha kat situ .. Cer teke ape bende tu? >< hehehe..

*abaikan buku tu k? ><*

Ha... Cantik tak patung tu?? >< Hehehe rase macam budak-budak pulak.. Yelaa .. umur Nisha da 13 tahun pun masih ade orang bagi teddy bear >< hehehe.. Ok back to the story.. Nisha pun terus lari pergi kat ayah Nisha. Nisha tanya, "Dad ke yang beli kan ni?" Lepastu ayah Nisha jawab, "Bukan tapi Uncle Rizal" Nisha pun angguk lalu masuk ke bilik. Okay tu je.. Btw, terima kasih ye Uncle Rizal sebab belikan anak patung ni :)  kite suke sangat >< hehehe..

Hmm.. Okaylah.. Sampai di sini sahaja. Nisha nak minta diri dahulu. Assalammualaikum :)

-Nisha-