Posts

Showing posts from April, 2013

Banner Da siap!

Image
Assalammualaikum, Perhatian kepada peserta SBBBN , Nisha da kasi link banner korang di kotak komen. Berharap korang suke dengan Banner tu >< huhuhu.. Penat juga nk buat banner gif ni. dalam 10 peserta request banner . Huhuhu.. Nisha buat selama 2 hari. itu pun terpaksa buat simple .. Bukannye ape.. Minggu depan Nisha ada piksa. (Eh, bukan form 1 ade pbs je ke?) Yelaa.. Tapi ade subjek tertentu yang kitorang kene amik piksa jugak. macam GEO, Sejarah etc.. --'' hurmm.. Allhadullilah siap juga banner tu semua >< hehehe.. Okaylah. Sampai di sini sahaja . Nisha nak out dulu. Assalammualaikum, -Nisha-

Tutorial Twitter Widget

Image
Assalammualaikum, Okay, tadi Nisha cek cbox. ade sorang tu tanye sesuatu. Jom tgk :) Hehehe.. Okay, tampa membuang masa, jom kite mulakan! *tiup wisel* | Example | 1. Copy code di bawah ni <div style="background:url( URLBG ) no-repeat;width:200px!important"><script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script charset="utf-8" src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script>new TWTR.Widget({version: 2,type: 'profile',rpp: 5,interval: 30000,width:200,height: 207,theme: {shell: {background: 'transparent',color: 'transparent'},tweets: {background: 'transparent',color: '#333333',links: '#999999'}},features: {scrollbar: true,loop: false,live: false,behavior: 'all'}}).render().setUser(' USERNAME ').start();</script></div>  2. Template designer, paste di dalam HTML/JavaScript 3. Template classic

Kpop Stuff Sampai!

Image
Assalammualaikum, Okay, Ahad yang lepas Nisha pergi Berjaya Time Square, Yup, nk pi beli stuff  Kpop  SHINee! Hehehe.. Oh ye, lupe nk habaq mai yg Nisha da Kurang minat Super Junior. Entahlah. Nisha pun tak tawu. Now, Nisha tgh demam kn group SHINee!! *Wink* paling Suke ngan Jonghyun. :* *Eh? dia senyum kt spe tu? >.<* lol. Abaikan Pic kt atas ni k? >< Hmm.. Okay, kejap lagi Nisha uploadkn gambar stuff2 yg Nisha da beli. Firstly, Kepada yg kat luar sane tu yg nk pi beli kpop stuff tapi x tawu kt mane tempatnye, boleh pi kt:- KPOP Shop info:  My Star Collection Trading Lot 05-36, 5th Floor,Berjaya Times Square, Kuala Lumpur, Malaysia Tel : 603-2144 7017 Email : mystar_trading@yahoo.com Okay, jom tgk Gambar2 yg nisha tangkap semalam >.< Haa.. inilah kesuluruhan Stuff Shinee yg nisha beli. Hehehe.. >.< Kebanyakannya Jonghyun punye Stuffkn ? *wink* Yang ni pulak Nisha dapat Free Gift dari tauke kedai tu. Hehehe.. Baik hati btul Amoi tu

sebab orang malas nak join giveaway / segmen

Image
*Gambar hiasan*  ok,,ini berdasarkan pengalaman Nisha sepanjang join segmen & GA yang ada dalam blog..memang tak lepas pandang kalau nampak contestterbaru yg dianjurkan oleyh para blogger. .sentiasa mmberi sokongan. .mana tahu kalau-kalau ada rezeki  nak menang kn.. nk tahu sebab apa sejak akhir-akhir nieyh Nisha jadi pemalas cikit nk join semua contest yang ada..nampak segmen baru..fikir banyak kali nak join.. syarat banyak Nisha faham kalau syarat banyak mesti hadiah pown banyakkan.tapi penganjur bleyh tetapkan syarat . .setakat follow blog dan like fanpage dah la,nieyh termasuk sekali twitter , klik iklan berbagai ,nak kena share gambar-gambar pulak,padahal sponser hadiah hanya barangan blog saja.kalau dua tiga orang sponser aje boleyh lha terima,,nieyh kalau 10 sponser ,,alamak,,,jenuh nak ikut semua..alhamdulillah setakat Nisha join contest dalam blog 98% dikatakan mengikut syarat,, kena buat entri kena buat entri pasal contest tue ? yeah itu tak salah kan..mung

Present!

Image
*Gambar di curi dari cik Google ><* Assalammualaikum, Hai guys! Pergh~ rase macam dah lama tak update blog >< Okay.. Now tengah blogging sambil Facebooking. *lol* Okay, tadi time tengah sibuk buat homework, Ayah Nisha masuk ke dalam bilik bawak satu bungkusan . Pelik jugak ~ hmm.. Nisha pun buka la .. Terkejut beruk Nisha kat situ .. Cer teke ape bende tu? >< hehehe.. *abaikan buku tu k? ><* Ha... Cantik tak patung tu?? >< Hehehe rase macam budak-budak pulak.. Yelaa .. umur Nisha da 13 tahun pun masih ade orang bagi teddy bear >< hehehe.. Ok back to the story.. Nisha pun terus lari pergi kat ayah Nisha. Nisha tanya, "Dad ke yang beli kan ni?" Lepastu ayah Nisha jawab, "Bukan tapi Uncle Rizal" Nisha pun angguk lalu masuk ke bilik. Okay tu je.. Btw, terima kasih ye Uncle Rizal sebab belikan anak patung ni :)  kite suke sangat >< hehehe.. Hmm.. Okaylah.. Sampai di sini sahaja. Nisha nak minta diri dahulu.