Saturday, 30 March 2013

Art trade with CCI


http://1.bp.blogspot.com/-sqApJ4Od3qk/UVbLxXvEsDI/AAAAAAAABK0/jMQ8n2VFSo0/s1600/tradecci.png

Assalammualaikum,
Okay, hari ni Nisha nak ber art trade dengan CCI :)
Berharap CCi suke doodle tu .. Erk! sorry kalau buruk. First time buat muke doodle + body doodle ><
Huhuhu.. Okaylah, Sampai di sini sahaja. Assalammualaikum :)

-Nisha-

Art trade with MEG

Assalammuaalaikum,
Okay, macam biase, nisha nak ber art trade doodle .. ha, kali ni dengan MEG :)
Berharap MEG suke dengan doodle strawberry buatan Nisha tu :)

http://4.bp.blogspot.com/-Zhg47vXQQJI/UVa4qy4HTmI/AAAAAAAABKU/zAl-6Ukn084/s1600/artwithMEG.png

Okay, itu sahaja. Assalammualaikum. Nisha minta diri dulu ye :)
-Nisha-

Art trade doodle dengan Diana

Assalammualaikum,

Okay, hari ni nisha nak berart trade doodle dengan Diana :)

Berharap Diana suke dengan doodle ni :)

http://3.bp.blogspot.com/-nnJIJknd4P4/UVaoQh3OmjI/AAAAAAAABJY/PIPWjwUCgzU/s1600/Art-trade-dgn-Diana.png

Okay, itu je .. Assalammualaikum :)

-Nisha-

Friday, 29 March 2013

Art trade doodle with NSMA

Assalammualaikum,

Okay, pada hari ni Nisha nak ber art trade doodle dengan NSMA >SINI<
sedang nisha tgh blogwalking, nisha ternampak satu entry.  >SINI<
Selepas fikir masak-II Nisha pun setuju nak buat doodle. Lagipun da lama tak buat doodle >< hahaha.. Ok, ini dia doodlenye.. Maaflah kalau buruk.. huhu ><

http://3.bp.blogspot.com/-sOr-Xfs8iHQ/UVU9SlGM4eI/AAAAAAAAA9Q/S-0rzgT_f8U/s1600/tradewithNSMA.png

Okay, sampai di sini sahaja. Assalammualaikum ;)

-Nisha-

Monday, 25 March 2013

Tutorial Letak Total Post Dan Total Comment

Assalamualaikum . . hi semua . . ok  hari ini nak bagi tutorial baru . . mungkin ramai dah tahu tutorial nie . . tapi mungkin juga ada yang tak tahu . . tutorial kita hari ini ialah macamana nak letak jumlah post dan jumlah comment dalam blog . . macam nie . macam dalam gambar tue . . ok dah ready . . let begin . .
Dashboard > Design > Page Element > add HTML/javascript
then paste code ini dalam tue . .
<center><script style="text/javascript">function totalPosts(json) {document.write('Total Posts: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');}function totalComments(json) {document.write('Total Comments: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');}</script><script src=" /feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=totalPosts"></script><script src=" /feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=totalComments"></script></center>
ok . next save and view blog korang . . jadi tinggalkan komen ok. . *wink*

Antara kesalah blogger


Assalamualaikum, and hi. well today aku nak buat isu panas sikitt. Ni antara kesalahan-kesalahan korang mengedit blog yang boleh buat orang tak suka termasuk la aku. Before that, minta maaf kalau ada terkasar bahasa atau yang terasa. Yela, benda ni lahir dari hati yang ikhlas penulis di sini. Sebagai renungan bersama, dan fikir-fikirkan la. Kekadang benda ni tak terucap dek blogger yang lain.

 'Disable right click' 

Ni yang paling penting. Yela, mesti banyak widget-widget korang yang 'berharga' dan taknak dikongsi. Tapi apa gunanya letak bende tu? Kalau dah taknak dicopy atau dicuri, simpan je la bende tu. Sesetengah blogger ( macam aku ni ) yang tengah cari tuto then terjumpa korang punya. Bila nak right click to copy je, keluar la alert-alert mesej. Menyusahkan tauuuk!

'Disable highlight'

 Kalau dah macam ni macam mana nak ikut tuto korang yang sememangnya banyak code untuk dicopy? Sebagai contoh, korang bagi satu link. Link yang tak berlink. Means macam kena highlight + copy. Macam manaaaa nk click link tu?

Lagu yang rock!

 Ni yang paling benci ni. Sometimes bila kita blogwalking, mesti buka banyak-banyak blog right ? Then tetiba terbuka blog yang lagu ntah papa. Button pause pon ntah ke mana hilangnya. ( tu pon kalau dah terbentang depan mata ) Apa yg korang nak buad ? For sure, lebih baik guna lagu yang tenang. Bila orang masok, takda la berserabut.

Blog effect

 Means macam falling object, cursor bubble or something like that. Tak salah letak bende tu. Cuma jangan la melebih. Dah ada falling 'big object', ada lagi cursor bubble.

Button penting yang menyorok

Sometimes bila nak blog kemas, itu ini nak sorok. Contohnya button follow, button pause music. Hati tengah berbunga-bunga nak follow, tengok-tengok widget follow takda. Okay byebye.

Lembab & berat 

Actually ni tanpa kesedaran kita. So rajin-rajin la timbang blog korang ye. Buang la widgets yang tak guna tu. huhu ~ Tu je kot. hehe. Janganlah terasa dan merasa. Aku just nak share ketidakpuasan hati ni je. Renung-renung kan laa ..

p/s: Kredit entry tu >YOU<

Cuti oh cuti ~


Assalammualaikum,

Okay, now Nisha ada di Sg.Buloh *rumah sedara* Nisha pergi sana 4 hari je.. Ahad,Isnin,Selasa and Rabu .Hmm.. di sini, Nisha dapat meluangkan masa dengan cousin. *Nina* Huhuhu.. Nisha rasa macam nak tinggal dekat sini sampai hari ahad *hari last cuti* Tapi, malangnya, keluarga Nina nak pergi Melaka pada hari khamis ni .. huhuhu Sob3 .. T_T Oh ye, jangan nak katela Homework memang belambak ade.. Tu sebab bawak homework sekali pi Sg.Buloh.. dapat buat dengan cousin :) Hehehe.. Hari ni Nisha pergi jaga kedai Perabot Deenz . *with Nina! hehehe* Ha, kepada yang nak beli perabot-perabot yang best2, bolehlah datang ke

Block A21-1/2, Mutiara Buss. Center 2
Jalan Rawang Mutiara 3
48000 Rawang, Selangor Darul Ehsan
Tel/Fax : 03-6092 9815

Banyak taw perabot ade dekat kedai ni :) memang TERBAIK! lol hehehe..
hmm.. sekarang nak buat kerja sekolah *Geo ngan Karangan * huhuhu T_T .. si Nina tengah buzy melayan pelanggan .. hmm .. Oklah, sampai di sini sahaja.. Nisha nak minta diri dahulu. Kalau ade masa, malam ni Nisha tulis entry bergambar pulak ok? *wink* Assalammualaikum ^_^

Nisha

p/s: lol.. Nisha nak promote Blog Nina >SINI< jomlah terjah blog dia, By the way, Blog Nina sedang di edit..

Tuesday, 12 March 2013

Jom Follow blog Opi! :D

*khas untuk orang yg tgh baca entry ni. Lol hahaha*

Assalammualaikum,

Okay  hello2 :) Lol hahaha.. serius hari ni happy.. Nisha pun tak tahu nape tetiba mood happy >< Okay.. Back to the story,, Kepada yg rajin follow blog orang/ blogwalking, Jomlah follow blog dua pupu Nisha :) Nama dia opi :) >SINI<

Okay, Ape tunggu lagi, jomlah kite terjah/meriahkan blog opi! Nisha Confirm yang opi akan follow blog korang balek :) Hehehe ..

Okay, itu jelah yang Nisha nak updatekan hari ni.. Assalammualaikum ^_^

-Nisha-

Monday, 4 March 2013

My first Skin! :D


Assalammualaikum! Yeay! Gembira bukan kemain.. hahaha.. okay, Nisha gembira sangat akhirnya Blogskin pertama Nisha berjaya di hasilkan .. Yeah.. korang boleh preview / download skin ni :) just klik di atas okay sy da kasi link nye :) berharap korang berpuas hati :) acctually, sebenarnya skin tu kepunyaan Timi :) yeah.. Nisha just tukar2 skin yg ni >SINI< Alhamdullilah akhirnya menjadi >< berharap Timi halalkan ye skin tu >< Minta maaf sebab awal-awal tadi sy tak minta kebenaran Timi.. Tujuan entry ni pun untuk bagitahu yg sy ubah code2 Timi tu .. huhuhu .. Okay, Nisha nak out dahulu. Assalammualaikum :)

Guys.. nak minta tolong boleh??

Assalammualaikum,

Okay.. Entry ni cuma pendek.. Nisha nak minta pertolongan korang untuk like gambar ni. >SINI< Please.. itu satu contest edit pic huhuhu.. Sesapa yg nk join.. pergi >SINI< tapi korang kene join group tu dulu la.. huhuhu.. Kepada yang dah like tu, terima kasih sangat-sangat..

Okaylah.. nisha nak out dulu... Assalammualaikum :)

Friday, 1 March 2013

Special untuk Kak Lyssa Faizureen :)

Assalammualaikum semua :)

Okay, hari ni Nisha nak kasi 'present' dekat kak Lyssa :) Lol just saja2 nak kasi suprise kat orang >< hehehe . Sebelum tu, Korang Kenal Lyssa Faizureen? Pasti Korang Semua Kenal Kan? Kalau Masih Tak Kenal,Meh Jemput Singgah Blog Dia Yang Hebbaaakk Sangat Nie.KLIK SINI!!



For Kak Lyssa Faizureen






Semua ni khas untuk Kak Lyssa Faizureen :) Hehehe.. Btw, Gembira + Tabik spring kat kak Lyssa sebab Kak Lyssa dah berjaya pulihkan blog Kak Lyssa yang Awesome to ;) Berharap kak Lyssa suka dengan Pic tu.. Nisha Edit pic tu suke2 je .. hehehe :)

Yang benar,
Nisha