Posts

Showing posts from March, 2013

Art trade with CCI

Image
http://1.bp.blogspot.com/-sqApJ4Od3qk/UVbLxXvEsDI/AAAAAAAABK0/jMQ8n2VFSo0/s1600/tradecci.png Assalammualaikum, Okay, hari ni Nisha nak ber art trade dengan CCI :) Berharap CCi suke doodle tu .. Erk! sorry kalau buruk. First time buat muke doodle + body doodle >< Huhuhu.. Okaylah, Sampai di sini sahaja. Assalammualaikum :) -Nisha-

Art trade with MEG

Image
Assalammuaalaikum, Okay, macam biase, nisha nak ber art trade doodle .. ha, kali ni dengan MEG  :) Berharap MEG suke dengan doodle strawberry buatan Nisha tu :) http://4.bp.blogspot.com/-Zhg47vXQQJI/UVa4qy4HTmI/AAAAAAAABKU/zAl-6Ukn084/s1600/artwithMEG.png Okay, itu sahaja. Assalammualaikum. Nisha minta diri dulu ye :) -Nisha-

Art trade doodle dengan Diana

Image
Assalammualaikum, Okay, hari ni nisha nak berart trade doodle dengan Diana :) Berharap Diana suke dengan doodle ni :) http://3.bp.blogspot.com/-nnJIJknd4P4/UVaoQh3OmjI/AAAAAAAABJY/PIPWjwUCgzU/s1600/Art-trade-dgn-Diana.png Okay, itu je .. Assalammualaikum :) -Nisha-

Blog baru!

Image
Assalammualaikum, Ok, now Nisha dah ade blog baru iaitu > SINI < Kepada yg rajin BW , korang bolehlah follow blog tu :) Blog tu pun okaylah jugak design dia. Takdelah nak sakit mate memandang. Hahaha Lol.. >< Okay, dalam blog tu banyak gambar Jonghyun Shinee. Ha, kali ni jonghyun Shinee jadi model untuk blog baru ni :) hehehe.. Okaylah, nisha nak pergi dulu assalammualaikum :) -Nisha-

Art trade doodle with NSMA

Image
Assalammualaikum, Okay, pada hari ni Nisha nak ber art trade doodle dengan NSMA > SINI < sedang nisha tgh blogwalking, nisha ternampak satu entry.  > SINI < Selepas fikir masak-II Nisha pun setuju nak buat doodle. Lagipun da lama tak buat doodle >< hahaha.. Ok, ini dia doodlenye.. Maaflah kalau buruk.. huhu >< http://3.bp.blogspot.com/-sOr-Xfs8iHQ/UVU9SlGM4eI/AAAAAAAAA9Q/S-0rzgT_f8U/s1600/tradewithNSMA.png Okay, sampai di sini sahaja. Assalammualaikum ;) -Nisha-

Nak mintak tolong bole?

Image
Assalammualaikum, Hai guys! Rase macam dah lama tak update pulak >< Yelaa.. buzy dengan cousin.. hehehe.. Ha, kepada blogger yang baik, jujur, ikhlas .. Nisha nak minta tolong korang boleh? Huhuhu.. Okay, Nisha ceritakan dulu .. Hari tu Nisha adelah join satu contest from NabilaMedan .. > SINI < So, Nabila da letak header nisha di photo album dia. Kalau nak menang contest tu, kenela byk like headernye .. Haaa... anda faham? >< hehehe.. So, jom serbu dan like > INI <

Tutorial Letak Total Post Dan Total Comment

Image
Assalamualaikum . . hi semua . . ok  hari ini nak bagi tutorial baru . . mungkin ramai dah tahu tutorial nie . . tapi mungkin juga ada yang tak tahu . . tutorial kita hari ini ialah macamana nak letak jumlah post dan jumlah comment dalam blog . . macam nie . macam dalam gambar tue . . ok dah ready . . let begin . . Dashboard > Design > Page Element > add HTML/javascript then paste code ini dalam tue . . <center><script style="text/javascript">function totalPosts(json) {document.write('Total Posts: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');}function totalComments(json) {document.write('Total Comments: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');}</script><script src=" /feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=totalPosts"></script><script src=" /feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=totalComm

Antara kesalah blogger

Image
Assalamualaikum, and hi. well today aku nak buat isu panas sikitt. Ni antara kesalahan-kesalahan korang mengedit blog yang boleh buat orang tak suka termasuk la aku. Before that, minta maaf kalau ada terkasar bahasa atau yang terasa. Yela, benda ni lahir dari hati yang ikhlas penulis di sini. Sebagai renungan bersama, dan fikir-fikirkan la. Kekadang benda ni tak terucap dek blogger yang lain.  'Disable right click'  Ni yang paling penting. Yela, mesti banyak widget-widget korang yang 'berharga' dan taknak dikongsi. Tapi apa gunanya letak bende tu? Kalau dah taknak dicopy atau dicuri, simpan je la bende tu. Sesetengah blogger ( macam aku ni ) yang tengah cari tuto then terjumpa korang punya. Bila nak right click to copy je, keluar la alert-alert mesej. Menyusahkan tauuuk! 'Disable highlight'  Kalau dah macam ni macam mana nak ikut tuto korang yang sememangnya banyak code untuk dicopy? Sebagai contoh, korang bagi satu link. Link yang tak berlink. Means

Cuti oh cuti ~

Image
Assalammualaikum, Okay, now Nisha ada di Sg.Buloh *rumah sedara* Nisha pergi sana 4 hari je.. Ahad,Isnin,Selasa and Rabu .Hmm.. di sini, Nisha dapat meluangkan masa dengan cousin. *Nina* Huhuhu.. Nisha rasa macam nak tinggal dekat sini sampai hari ahad *hari last cuti* Tapi, malangnya, keluarga Nina nak pergi Melaka pada hari khamis ni .. huhuhu Sob3 .. T_T Oh ye, jangan nak katela Homework memang belambak ade.. Tu sebab bawak homework sekali pi Sg.Buloh.. dapat buat dengan cousin :) Hehehe.. Hari ni Nisha pergi jaga kedai Perabot Deenz . *with Nina! hehehe* Ha, kepada yang nak beli perabot-perabot yang best2, bolehlah datang ke Block A21-1/2, Mutiara Buss. Center 2 Jalan Rawang Mutiara 3 48000 Rawang, Selangor Darul Ehsan Tel/Fax : 03-6092 9815 Banyak taw perabot ade dekat kedai ni :) memang TERBAIK! lol hehehe.. hmm.. sekarang nak buat kerja sekolah *Geo ngan Karangan * huhuhu T_T .. si Nina tengah buzy melayan pelanggan .. hmm .. Oklah, sampai di sini sahaja.. Nisha nak

Segmen Nisha nak follow korang

Image
TAMAT! http://3.bp.blogspot.com/-VGEZMxIXFas/UStRTVOCrHI/AAAAAAAAAa0/lHUlP1mfB84/s1600/SNNFKbanner.png Assalammualaikum :) Baiklah pada hari ni, Nisha bermurah hati untuk buat satu segmen yang akan menaikkan traffic blog korang. So, apa tunggu lagi, jomlah join beramai-ramai. ;) Syarat-syarat penting 1) Follow blog HBJ 2) Add saya > SINI < 3)Like Fanpage saya > SINI < 4)Kena ada Blog! 5)Wajib buat Entry di Blog! Cara-cara buat entry 1) tajuk : Segmen Nisha nak follow korang 2) Lekatkan banner dan banner itu perlu di backlink kan balik ke entry ni 3) Tag 2 orang rakan korang dan pastikan kawan korang tu tahu 4) Buatlah dengan kreatif ;) 5) Hantarkan LINK entry korang di kotak komen Information 1)tarikh tutup 8 march 2013 * update! * 2)Saya akan follow sume peserta yang join. 3)Kalau tak dapat sambutan yang menggalakkan, Segmen ini akan dibatalkan 4)Kepada yang join, korang WAJIBLAH follow peserta yang lain 5) Nisha Pasti akan f

Jom Follow blog Opi! :D

Image
*khas untuk orang yg tgh baca entry ni. Lol hahaha* Assalammualaikum, Okay  hello2 :) Lol hahaha.. serius hari ni happy.. Nisha pun tak tahu nape tetiba mood happy >< Okay.. Back to the story,, Kepada yg rajin follow blog orang/ blogwalking, Jomlah follow blog dua pupu Nisha :) Nama dia opi :) > SINI < Okay, Ape tunggu lagi, jomlah kite terjah/meriahkan blog opi! Nisha Confirm yang opi akan follow blog korang balek :) Hehehe .. Okay, itu jelah yang Nisha nak updatekan hari ni.. Assalammualaikum ^_^ -Nisha-

My first Skin! :D

Image
Preview | Download Assalammualaikum! Yeay! Gembira bukan kemain.. hahaha.. okay, Nisha gembira sangat akhirnya Blogskin pertama Nisha berjaya di hasilkan .. Yeah.. korang boleh preview / download skin ni :) just klik di atas okay sy da kasi link nye :) berharap korang berpuas hati :) acctually, sebenarnya skin tu kepunyaan Timi :) yeah.. Nisha just tukar2 skin yg ni > SINI < Alhamdullilah akhirnya menjadi >< berharap Timi halalkan ye skin tu >< Minta maaf sebab awal-awal tadi sy tak minta kebenaran Timi.. Tujuan entry ni pun untuk bagitahu yg sy ubah code2 Timi tu .. huhuhu .. Okay, Nisha nak out dahulu. Assalammualaikum :)

Guys.. nak minta tolong boleh??

Image
Assalammualaikum, Okay.. Entry ni cuma pendek.. Nisha nak minta pertolongan korang untuk like gambar ni. > SINI < Please.. itu satu contest edit pic huhuhu.. Sesapa yg nk join.. pergi > SINI < tapi korang kene join group tu dulu la.. huhuhu.. Kepada yang dah like tu, terima kasih sangat-sangat.. Okaylah.. nisha nak out dulu... Assalammualaikum :)

Special untuk Kak Lyssa Faizureen :)

Image
Assalammualaikum semua :) Okay, hari ni Nisha nak kasi 'present' dekat kak Lyssa :) Lol just saja2 nak kasi suprise kat orang >< hehehe . Sebelum tu, Korang Kenal Lyssa Faizureen? Pasti Korang Semua Kenal Kan? Kalau Masih Tak Kenal,Meh Jemput Singgah Blog Dia Yang Hebbaaakk Sangat Nie. KLIK SINI!! For Kak Lyssa Faizureen Semua ni khas untuk Kak Lyssa Faizureen :) Hehehe.. Btw, Gembira + Tabik spring kat kak Lyssa sebab Kak Lyssa dah berjaya pulihkan blog Kak Lyssa yang Awesome to ;) Berharap kak Lyssa suka dengan Pic tu.. Nisha Edit pic tu suke2 je .. hehehe :) Yang benar, Nisha