Tuesday, 19 February 2013

Art trade doodle with Bieha


Assalammualaikum,
Okay, hari ni nisha nak art trade doodle dgn Nabihah ^_^ Harap Bieha suka :)

http://3.bp.blogspot.com/-5cQXo17GLTk/USM-3tcoiQI/AAAAAAAAAZ4/VTJKE6QJcyE/s1600/NabihahDoodle.png

-Nisha-

Saturday, 16 February 2013

Jom terjah blog Shaufi!

>SINI<

Assalammuaalaikum! Hehehe.. :) Apa khabar semua? Sihat?
Okay, Hari ni Nisha nak promote blog dua pupu nisha iaitu Muhd Shaufi . Tapi lebih digelar sebagai Opi. *tapi kawan-kawan selalunya ejek dia Kopi* hehehe...
Okay.. Opi ni memang baru lagi dalam dunia blog. So, apa salahnya kita support dia dgn follow blog dia ye dak? Insyaallah Opi follow blog korang balik :) Lagipun, Opi ni seorang yang peramah. Lagi satu, dia ni byk mulut *sempat gossip >< * Okay.. Siapa yang nak kenal dengan dia lebih dekat. Boleh add Opi di FB >SINI< hehehe.. So, apa tunggu lagi.. jomlah follow blog Opi :)


Friday, 15 February 2013

Segmen Saya Nak Doodle Donut By Nisha sudah TAMAT!

Assalammualaikum,

Okay.. Pertama sekali, Nisha nak minta maaf sangat2 sebab hari ni baru dapat update Segmen ni. So, Semua dah tahukan Tarikh segmen ni tutup bila? Yup. iaitu 12/2/2013 . Hah.. sekarang dah berapa? 14/2/2013 .. >< hehehe.. Nisha mengucapkan ribuan terima kasih kepada yang join Segmen nisha yang tak seberapa ni.. Insyaallah Esok(15/2/2013) Nisha akan mengumumkan siapa pemenang untuk Segmen ini :)

List Peserta

  1. http://thepelangi15.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  2. http://miszfarahanis.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  3. http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  4. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  5. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  6. http://fkarmilabudakminatkartun.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  7. http://madihahdaisy.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  8. http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  9. http://farahhakimah.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  10. http://aimi-wardina.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  11. http://kontemporarigurl.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  12. http://www.aimisyahirah.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  13. http://sayaaishah92.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  14. http://justforcontest.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  15. http://sweetlyorange2.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  16. http://fiqansz.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  17. http://www.fatindiana.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  18. http://bakaljenazah94.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  19. http://nabieliela.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  20. http://www.ayuinsyirah.my/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html
  21. http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html

Terima kasih kepada 21 peserta di atas kerana join :) Harap, Korang boleh sabar okay? :) Baiklah.. Itu sahaja untuk hari ni. Kalau ada masalah, Nisha bagi tahu korang okay? :)

  • Oh ya.. HBJ blog skrg dah ada fanpage. So, bolehlah korang like fanpage tu :) >SINI<

Assalammualaikum

Thursday, 14 February 2013

Tutorial letak search box (blogskin)



1. Dashboard > Template
2. Copy dan paste code ni dekat tempat yang korg nak letak search box tu

VERSION 1

 
<form action="/search" id="searchThis"
 method="get" style="display: inline;">
<div style="text-align: center;">
<input id="searchBox" name="q" type="text" /> 
<input id="searchButton" type="submit" value="Go" /></div>
<div style="text-align: center;">
<br /></div>
<div style="text-align: center;">
<br /></div>
</form>

VERSION 2


<form action="/search" id="searchthis"
 method="get" style="display: inline;">
<div style="text-align: center;">
<input id="search-box" name="q" size="20
style="background: #FFE4ED; border: 1px solid #D0D0D0;" type="text" />
<input id="search-btn" style="background: #FFE4ED; border: 1px outset #D0D0D0;
 color: white; font-weight: bold;" type="submit" value="Search" /><br />
<br /></div>
</form>

VERSION 3


<form action="/search" id="searchthis" 
method="get" style="display: inline;">
<div style="text-align: center;">
<input id="search-box" name="q" size="20" type="text"
value="Enter search terms" />
<input id="search-btn"src="URLICON
style="margin-left: 5px; margin: 3px 0 0 5px;" 
type="image" value="Search" /></div>
</form>
Oren : saiz box
Biru : warna background
Hijau : warna border
Ungu : URL icon
kredit to Unnie

New header! Yeah!

Assalammualaikum :) Yeay! HBJ blog dah ada header baru >< lol haha XD hehehe.. Baru je lepas buat header tu. Apa macam? Okay tak? :)'

Harap korang suka :)

Saturday, 2 February 2013

New banner :D

Assalammualaikum :)

Fuh~! Baru lepas edit banner .. Yelaa.. Sekali tgk mcm buruk pulak banner blog ni.. So, nk buat pembaharuan sikit ><'' hehehe.. Okay, ni banner blog sebelum ni,

http://i1283.photobucket.com/albums/a557/nisha6c/bannergif_zpsa7d9189c.gif

Ini pula yang sekarang,

http://i1283.photobucket.com/albums/a557/nisha6c/hbjbanner_zps0c60f6f4.gif

Hah, Apa macam? Okat tak? >< hehehe.. Kepada yg nak ex banner, boleh bagi tahu kat saya di kotak komen ENTRY NI :)