Thursday, 31 January 2013

Edit image :D

Thursday, January 31, 2013 2 Comments
Assalammualaikum ! :D

Okay, tadi dah buat Homework.. Suma beres! *lol* hehehe.. So, tgh boring ni nisha editlah 2 image Minhyuk. Jom tgk ;)

Original Pic :-


Edited Image :-



Amacam? Okay xD Hehehe.. Btw, Sume pic ni ^^ Nisha Edit kat Photoshop cs4 okay? Hehehe..:)

Segmen Random oleh Honey Yeo

Thursday, January 31, 2013 7 Comments
klik banner okay? :)

Tag, You, You, You


  • CARA PENGHAKIMAN : 


Dah namanya Segmen Random,jadinya penilaian akan dilakukan melalui random.org lah.Tapi Neeza juga akan pertimbangkan 2 peserta yang rajin mempromosikan segmen ini,means TOP REFERAL lah kan.Ada hadiah untuk peserta itu juga. :D Tapi jika didapati,ada peserta yang tidak melakukan salah satu syarat di atas terutama syarat no 2 itu,penyertaan anda Neeza berhak untuk batalkan.


  • MASA BERLANGSUNG: 


Seperti yang tertera dalam banner itu,masa berlangsungnya segmen ini dari 1.2.2013-15.2.2013 tepat pada pukul 12 malam.Keputusan akan diumumkan pada bila-bila masa selepas tarikh tamat.


  • PENYERTAAN PESERTA: 


Actually pada mulanya Neeza tak nak tetapkan berapa penyertaan untuk segmen ini.Tetapi selepas berfikir-fikir semasak-masaknya sampai hangus,sekiranya segmen ini kurang daripada 30 penyertaan,segmen ini akan dibatalkan,so yang join itu,rajin-rajinlah promote segmen ini ye.Sayangkan kalau dibatalkan.Terus promote dan promote ye. :)

HADIAH-HADIAHNYA: 


  • TEMPAT PERTAMA: 


Doodle rekaan khas yang bernilai RM15
Topup HOTLINK/CELCOM RM5
Bloglist setahun dalam semua blog para penaja.


  • TEMPAT KEDUA: 


Doodle rekaan khas bernilai RM15
Topup HOTLINK/CELCOM RM5


  • TEMPAT KETIGA: 


Doodle rekaan khas bernilai RM15


  • TEMPAT KEEMPAT: 


Edit Template Blog sahaja bernilai RM10.


  • SAGUHATI: 


Semua yang menyertai (kecuali yang dah menang hadiah lain) akan dibloglistkan selama sebulan.


  • TOP REFERRAL 2 PEMENANG: 


Topup HOTLINK/CELCOM bernilai RM5

So,apa tunggu lagi?Yang tengah boring tidak buat apa-apa itu come on,jomlah join segmen ini.Sama-sama memeriahkan di samping dapat mengenali blogger lain.Dan mana tahu,nasib anda baik dapat memenangi hadiah-hadiah dalam segmen ini.Cepat jangan tunggu lama-lama nanti lama-lama hadiah dikebas orang.Hehehe.. Okay tu je.. Bye! :D

Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar

Thursday, January 31, 2013 2 Comments
klik banner okay? :)

Lagu favourite saya :) Super Junior Sorry Sorry 

Hehehehe.. Saya peminat setia Kpop. Tapi saya peminat nombor 1 Super junior ! :D hehehe..Tapi saya lebih kepada ELF! ;)


Btw, saya punya biased dalam super junior ialah Eunhyuk Oppa ^_^

Hurmm.. walaupun Super Junior sekarang dah tak popular macam dulu, saya tetap setia meminati mereka dari dulu sampai sekarang . Hehehe.. :)

Kalau nak tgk liriknya, boleh ke >SINI< :)

Okay. Saya nak tag Kepada semua followers saya supaya join segmen #Mantap ni ;) hehehe..

Tuesday, 29 January 2013

CONTEST : BLOG BERTUAH 2013

Tuesday, January 29, 2013 5 Comments
klik banner okay? :)

3 sebab kenapa blog korang wajib terpilih untuk BLOG BERTUAH 2013

  •  Sebab blog ni Awesome! Haha *perasan*
  • Dalam blog ni adalah tutorial n freebies untuk para newbie :)
  • Member kata blog ni tenang je bila tgk xD hehehe

Tarikh tutup :)

  • 31 Januari 2013 jam 12.00 tgh malam

HADIAH PEMENANG 

  • RM 50.00 ( Blog paling bertuah )


Monday, 28 January 2013

Done edit! Fuhh~

Monday, January 28, 2013 1 Comments
Assalammualaikum,

Hye guys! Okay, Nisha ada khabar gembira.. Kepada yg newbies, korang boleh tgk tutorial di dalam blog yg ketiga Nisha ni >SINI< ha.. Dlm tu ada pelbagai tutorial yg nisha kumpulkan . Tapi skrg baru ada sikit lah hehehe xD Btw, harap korang suka dgn wajah blog tu xD

Nisha

Friday, 25 January 2013

Blue Blog Contest

Friday, January 25, 2013 1 Comments
klik banner okay? :)

Btw, Kepada yang nak join Segmen ni, Blog dia kenalah Warna Biru.. hehehe.. Disebabkan Blog ni berwarna biru, bolehlah join ^_- hehehe..

Syarat-syarat kalau nk join :)


  • Blog MESTI warna biru.Jika ada warna lain seperti pink,putih,hitam,dan lain-lain boleh join. 
  • Lelaki ke perempuan semua boleh join. 
  • WAJIB like fan page dan tinggalkan link blog anda itu di fanpage >> Azlan Azmi 
  • Siapa tinggalkan link blog dia kat cbox atau ruangan komen ini tak dikira sebagai peserta. 
  • Keputusan juri adalah MUKTAMAD.Sebarang bantahan TIDAK AKAN DILAYAN. 
  • Pemenang akan diberikan berdasarkan kriteria sperti kekemasan blog,background dan header. 
  • Hanya mempunyai SATU pemenang sahaja. Keputusaan akan disiarkan didalam blog dan fan page

hadiah pun menarik jugak top up 10 ringgit ...tak kiralah maxis atau celcom ^_^ Jomlah join! ^^ hehehe..

Wednesday, 23 January 2013

NT | Mini GA Topup RM30

Wednesday, January 23, 2013 0 Comments
klik header di atas kalau nk join ^^

Tag kepada semua followers blog ni ^^

Syarat-syarat kalau nak join Segmen Ni :-


1. Buat entry tajuk NT | Mini GA Topup RM30*sertakan banner di atas


3. Sertakan syarat GA dalam entry anda

4. Tag 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu

5. Tinggal link di ruang komen

6. Pemenang akan dinilai berdasarkan Random.org

7. Tarikh tutup : 25 Februari 2013

Friday, 18 January 2013

Freebies Header One Direction

Friday, January 18, 2013 0 Comments
Kalau nak ambil, sila credit + komen okay? :3
Width 800. Height 300
http://1.bp.blogspot.com/-ipA8RJ13rw0/UPorPRce7wI/AAAAAAAAAQA/JCK9ZiNUk3E/s1600/onedirectionheader.png

Dapat cursor Free By Aimi!

Friday, January 18, 2013 2 Comments

Klik pic di atas untuk tgk dgn lebih jelas ^^

Btw, thanks to Aimi Sebab tolong buatkan cursor ni ^_^ Serius cantik ;) Sekali lagi thanks ya Aimi :) Awak memang pandai buat cursor :) Oh ya, Nisha nak promote sikit blog Aimi ni .. hehehe.. Acctually, Aimi ada ambil tempahan edit blog/cursor/banner dll.. klik >SINI< Btw, blog yang dia edit sangat cantik. ^^ Tapi , kalau nak buat tempahan.. Ada syarat-syaratnya .. Jom tgk :)


Hehehe.. Harga tempahan pun. berpatutan ^^ tak mahal dan tak murah :)

Okay.. Itu je kut.. Btw, thanks ya Aimi sebab tolong buatkan cursor tu :) cursor tu sangat cantik ^_^

Worniojowo Giveaway by Wanynaziar

Friday, January 18, 2013 2 Comments
klik banner okay? :)

Baiklah, saya dah follow kesemua sponsor punya Blog dan Twitter . Saya Takda FB/Tumblr . Harap maklum!

Tag, To all my followers ^.^


  • Awesome sponsor!

>Here<


  • Awesome prizes!

>Here<

Nota from tuan punya Segmen
TARIKH TAMAT : Dibatalkan jika kurang 30 70 orang menyertainya *baru check bilangan hadiah,baru perasan yang sebenarnya wany memerlukan 63 orang pemenang! 25 Januari 2012 *boleh dicepatkan dan boleh dilambatkan Giveaway dah jadi MEGA sbb bila buat senarai hadiah, masyaallah memang ramai sgt yang b'peluang utk menang :) Jemput la sesiapa yang anda kenal sebab ada hadiah utk TOP REFFERAL. Yang nk buat doodle,silakan. Yang pandai b'pantun tuu, sila jual. Ada rezeki wany dgn Mr Puteh beli laa. Mudah-mudahan ada banyak penyertaan,Aminnn :)

Segmen : Saya Nak Cursor Name By Hawa

Friday, January 18, 2013 1 Comments
klik banner okay? :)

Nama : Nisha
Warna Font: #c2d2fa
Jenis Font : yang macam Tirana Aduka tu ^.^

Tag, To all my followers yang nak cursor nama secara Free! :D

Segmen Tambah Followers 2013 By Hotmasakini

Friday, January 18, 2013 7 Comments
klik banner okay? :)

Tips from tuan punya segmen ^.^
Untuk lebih ummpph !! blogwalking dan follow rakan-rakan yang lain.Semoga sama-sama dapat tambahkan followers dan tingkatkan trafik blog masing2..mana taw sekali refresh,bertambah 1k followers.haha

Thursday, 17 January 2013

New Banner For Blog :3

Thursday, January 17, 2013 3 Comments
Assalammualaikum! :) Hehehehe.. Cer scroll ke bawah sambil mata korang pandang ke sidebar belah kanan blog ni. Ada nampak Banner? xD hehehe.. Acctually, baru buat banner tu.. Nak colour banner tu biru cair+ biru pekat. Tapi, takde mase.. Ini pun entry pendek .. Btw, kepada yg suke blog ni, bolehlah letak banner blog ni dalam blog korang ^.^ Sesiapa yg nak Ex-Banner pun boleh. Bagi tau di kotak komen okay? :)

http://i1283.photobucket.com/albums/a557/nisha6c/bannergif_zpsa7d9189c.gif
 copy this Url Banner okay?  ^^

Okaylah. itu sahaja.. Bye2 :D

Wednesday, 16 January 2013

First GiveAway 2013 by Mummy

Wednesday, January 16, 2013 0 Comments


Klik banner okay?

Done follow your blog. followers yg ke122. yang agmbar kyuhyun tu yaaa.. ;)

Tag, to all my followers ;)

Fivers Hijabis Giveaway II

Wednesday, January 16, 2013 4 Comments
klik banner okay? :)

Done follow your blog n twitter. Twitter saya @Nohririn tau! ;)

Tag, to Farah,Ainin ,Khaireen ;)


Berikan sedikit pendapat/quotes tentang Hijab

Okay, Bagi aku, hijab ni sangat cantik. kepada perempuan, korang mesti pakai hijab. Hijab ni kelihatan cantik dan comel bila korang pakai . Hehehe.. By the way, perempuan islam yang pakai hijab ni juga dapat menutup aurat. Kan bagus bila tutup aurat ^.^ hehehe..
So, itulah pendapat aku pasal hijab ni :)

Tuesday, 15 January 2013

SEGMEN AYU: JOOM FOLLOW AYU DI TWITTER

Tuesday, January 15, 2013 0 Comments
klik banner okay? :)

Saya dah follow twitter awak. harap, boleh follow saya balik. Saya punye twitter @Nohririn  ^.^

Kepada followers saya yang ada twitter,

Marilah join segmen ni.. Kita follow twitter Ayuinsyirah ^_^ insyaallah dia follow twitter kite balik ^.^ Apa lagi, jomlah join segmen ni! :D