Posts

Showing posts from 2016

Freebies : Tumblr photos (4)

Image
tiba-tiba mood harini baik so yeah, new pics ^_^       using Photoshop CS4 via tumblr credit goes to :  person

Freebies : Tumblr photos (3)

Image
Hey guys! Harini Nisha nak bagi freebies lagi! kali ni macam random sikit hehe (:   using Photoshop CS4 via tumblr credit goes to : person

Freebies : Tumblr photos (2)

Image
Another one! (:         using Photoshop CS4 via tumblr credit goes to :  person

Freebies : Tumblr photos (1)

Image
Assalammualaikum, okay semua! Malam ni Nisha good mood nak bagi freebies gambar tumblr yang Nisha dah edit. Hopefully korang suka /smile/       using Photoshop CS4 via tumblr credit goes to : person

HBJ Kini berwajah baru!

Image
Hey semua! Yay! HBJ kini berwajah baru! Kalau sebelum ni tema HBJ ialah Fang dari boboiboy! Sekarang Nisha tukar ke ala-ala macam vsco/tumblr style gitu! Plus ada sikit-sikit masukkan theme dari Suicide Squad hehehe korang semua dah tengok belum movie tu? Best tau movie tu! My fav part all the time is Harley Quinn & Joker. Sumpah sweet weh! huhu  Okey jom tengok perubahan yang Nisha dah lakukan sekejap tadi. SEBELUM   SELEPAS tak banyak pun yang nisha tukar huhu. Harap korang semua suka dengan perubahan ni! ^_^ baiklah, itu sahaja. I hope you guys are having a great day today! Sincerely, Nisha p/s: thank you for reading this short post! /hugs/

Cuti Sekolah dah habis

Assalammualaikum semua, Wah, pejam celik pejam celik cuti sekolah selama 2 minggu dah habis. Sumpah Nisha rasa . sekejap gila masa berlalu. Ni belum naik form 5 lagi. kang kejap je esok dah SPM. Ya Allah.. seramnya T.T Selama dua minggu ni Nisha tak buat banyak kerja sangat pun. Antaranya Blogging Edit Gambar Online Instagram (Fanpage kpop) Layan Youtube Main Game Subway Surf & Piano Tiles Karoke (nyanyi sambil ikut lirik dekat youtube) Layan Boboiboy (Dari season 1 untill season 2) Belajar buat doodle guna SAI (Tapi tak jadi pun sobbs) Kemas rumah MEREPUT okey yang bawah sekali tu memang selalu berlaku. betul! sampai ada satu masa tu kita nak tidur pun dah tak boleh. Nisha pun apa lagi. Baring then tengok siling lepastu mereput lolz . Time cuti sekolah rasa macam nak pergi sekolah tapi.. bila dah pi sekolah, taknak pi sekolah. entahlah. perasaan ni selalu berubah-rubah. Sometimes penat nak ikut hati ni. XD Semalam Nisha try buka SAPS tapi tak boleh. sedih be

Segmen Bloglist Bulan Jun-Julai by HBJ Sudah Tamat! :D

Image
Assalammualaikum semua! Alhamdulillah, seramai 18 orang telah join Segmen HBJ. Nisha nak ucapkan banyak-banyak terima kasih kepada semua yang sudi luangkan masa untuk join segmen Nisha. InshaAllah Nisha akan buat banyak lagi segmen pada masa akan datang. Korang doa-doakan lah ya. Mana tahu nanti Nisha buat Giveaway. haaaa entah-entah giveaway iphone ke lol *jk jk* // bukan kemain lagi kau Nisha hahaha tapi betul lah, Mana tahu kaan kalau ada rezeki Nisha buat*wink wink* // Baiklah, itu sahaja. Nisha nak kena prepare kan diri sebab next week sekolah dah buka //uwaaaaa// Okey, goodbye korang! And thank you for reading this entry ((: Sincerely, Nisha

Segmen Bloglist Bulan Jun-Julai by HBJ

Image
*TAMAT* http://i.imgur.com/wO5PiLO.png?1 Assalammualaikum semua! Okay, hari ni Nisha nak buat satu segmen iaitu Segmen bloglist bulan jun-julai by HBJ ! Yay!  hehehe okay, jom tengok syarat-syarat untuk masuk segmen ni ^_^ Syarat-Syarat : Follow blog HBJ dan CB Like fanpage blog HBJ dan CB Buat satu entry tajuk  Segmen bloglist bulan jun-julai by HBJ   , iaitu dengan letakkan banner segmen dan backlinkkan ke entry ni Comment link entry korang di bahagian komen di bawah Senang je kan? ^^ Hadiah : Nisha hanya perlukan 20 orang blogger yang terawal sahaja untuk di masukkan ke dalam bloglist Nisha bulan jun hingga bulan julai ^^ Nisha akan masukkan 20 orang blogger ni asap selepas mereka menghantar penyertaan mereka (: Tarikh tutup penyertaan : 10 Jun . Ya, walaupun mungkin ada yang dah tak sempat untuk Nisha masukkan ke dalam bloglist, korang still boleh ambil kesempatan ni untuk blogwalking peserta-peserta yang lain ^^ sebenarnya

Senarai Peserta Segmen Bloglist Bulan Jun-Julai by HBJ

Image
Senarai akan diupdate dari semasa ke semasa ^^ 1)  http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/06/segmen-bloglist-bulan-jun-julai-by-hbj.html 2)  http://ainpunyeceritalah.blogspot.my/2016/06/segmen-bloglist-bulan-jun-julai-by-hbj.html 3)  http://cahayaketinggiankehalusan.blogspot.my/2016/06/segmen-bloglist-bulan-jun-julai-by-hbj.html 4) http://www.izzatisuhaide.com/2016/06/segmen-bloglist-bulan-jun-julai-by-hbj.html 5)  http://www.pokcikblogger.com/2016/06/segmen-bloglist-bulan-jun-julai-by-hbj.html 6)  http://frrhnd.blogspot.my/2016/06/segmen-bloglist-bulan-jun-julai-by-hbj.html 7)  http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/06/segmen-bloglist-bulan-jun-julai-by-hbj.html 8)  http://mummysupplementshop.blogspot.my/2016/06/segmen-bloglist-bulan-jun-julai-by-hbj.html 9)  http://ahlamsjourney.blogspot.my/2016/06/segmen-bloglist-bulan-jun-julai-by-hbj.html 10)  http://tujuhpetak.blogspot.my/2016/06/mari-ramai-ramai-join-segmen-yang.html 11)  http://historyjitra.blogspot.my

Tips : Cara nak hilangkan stress

Image
Assalamualaikum semua ^_^ Okay, malam ni Nisha nak kongsi dengan korang pasal cara nak hilangkan stress ^^ Ha, siapa kat sini selalu stress? ala.. stress yang buatkan kita rasa asyik nak menyendiri, takda selera nak makan, asyik nak nangis 24 jam je . Ada ? and sometimes setengah orang dia akan fikir nak hilangkan diri dari dunia ni. Nisha admit yang nisha salah seorang daripada kategori yang terakhir tu lol XD hehe okay, dah jom. let's start! 1. Mendengar Music Sebenarnya tips memang bagus and sesuai untuk hilangkan stress yang biase punye la . Dengar music dan ambik masa korang untuk sendirian dengan nadanya . Kalau boleh , guna earphone la , baru boleh dengar je music , tanpa gangguan bunyi benda lain . Dengarlah bapa banyak yang korang nak dengar music tu 2. Berkongsi masalah dengan rakan karib Cara ni memang kurang la . i mean jarang la sangat berjaya . Pasal banyak yang rakan - rakan tak seperti rakan karib 3. Menjerit ! Puasnya dapat la

Freebies : Cute Icon Numbers Part 2

Image
Style 1                   Style 2                   Style 3                   Style 4 credit :    biglobe.ne.jp ;  CandyPop ; Atiqah