Posts

Showing posts from 2017

Domain baru HBJ! (nishanisrina.com)

Image
          Assalammualaikum semua~!  Wah!!! Nisha tengah happy gila ni! Tak sangka, akhirnya dapat domain sendiri! Ini semua berkat PokUcu dan SisHawa . Korang boleh baca entri sebelum ni, > HBJ menang contest PokUcu! < . Kat situ Nisha dah terangkan apa yang akan terjadi. Back to the story,  daripada hadiahbintangjatuh.blogspot.com kepada nishanisrina.com !!!           OMAIGOD OMAIGOD OMAIGOD~!! Perghh rasa lain gila XD Serius happy hihi >3< Bila baca sahaja link blog, terus rasa bersemangat nak update. Tapi nak buat macam mana kan, SPM lagi seminggu ja, so maybe Nisha tak dapat update selama sebulan huhu. Pasal design blog pula, Sis Hawa akan start edit selepas Nisha tamat SPM (30/11) . Iyela, takut menganggu Nisha pulak kan. Peperiksaan besar ni haha Baiklah. Itu sahaja. Terima kasih sekali lagi kepada PokUcu dan SisHawa ^^ Nanti kalau ada apa-apa update, Nisha akan update dalam entri akan datang :3 Pandai-pandailah Nisha curi masa nanti XD

HBJ menang Contest POKUCU.COM !

Image
Assalammualaikum semua!! Ya Allah, tangan ni masih menggigil dek terkejut tadi. Tak sangka yang PokUcu akan pilih HBJ sebagai pemenang pertama untuk Contest PokUcu  T___T Eh, PokUcu? Contest? Jap jap.. Contest yang mana satu ni?  Tak pernah dengar pun??? Pulak. Ni mesti tak sempat nak ikuti contest PokUcu ni. Macam ni.. Pada zaman dahulu... eh terover pulak >3< hihi alright, alright. :3 Sebelum ni, Nisha pernah ikuti satu Contest iaitu > SUPPORT ME POKUCU CONTEST < Itulah entri Nisha yang Nisha hantar kepada SisHawa  melalui entri > INI < . dan alhamdulillah, I won! hihi Terus melompat kau lepas nampak nama HBJ tersenarai dalam senarai pemenang >//< Nisha terus lari pergi dekat mama Nisha. Mama Nisha pun terkejut beruk  tengok anak gadis dia tetiba hyper semacam XD Dan, Mama Nisha turut berasa gembira mengenai hal ni. "Oh, kiranya.. dah boleh jadi macam Hanis Zalikha lah ni? Hahaha"- Mama Nisha Amboi, ke situ pu

Hapy Sunday!

Image
            Assalammualaikum ~! Happy Sunday semua! Fuhh, rasa lega betul bila dah cuti ni. Kalau tak, pergi sekolah je memanjang lol. XD Nisha taktahulah kenapa but sekarang ni Nisha kuat makan buah pisang. Like.. is it weird? haha bila rasa malas nak makan apa-apa je mesti amik pisang. >3<           Harini ingat nak start re-reading my fav novel. Should I? Aigooo. Nisha SPM makin dekat lah! Yes, I know but its fine right? Nak release kan tension huhu T3T Petang ni Insya-Allah kawan Nisha yang semalam tu datang lagi. Hari ni kalau sempat nak layan movie 'it' dengan dia online dekat Putlocker.sk . Sekali lagi, "kalau sempat" hehehe. Kebetulan dia pun tak takut dengan badut. Nisha pun pelik. Seram sangat ke badut? Nisha tengok okey ja dorang semua tu hahaha           Oh ya, Nisha ada buat satu mask muka semalam with my mom. Mulanya okey, tapi bila dah dibiarkan lama makin mengeras. Hamek kau, langsung tak boleh gerak muka ni XP Alhamdulillah, everythi

UPDATE : Study week!

Image
Assalammualaikum semua. Okey, Dah lama rasanya tak update entri biasa. Nisha betul-betul minta maaf. Haritu ingat nak update entri review movie 'it' tapi tak jadi pulak. Takda masa lah korang. Kat sekolah ada program pecutan SPM. Cuti ni pun kena study. Mama Nisha dah bebel bila Nisha duk hadap phone/pc lama-lama. Masuk balik pada tajuk entri, Nisha sekarang tengah berusaha nak cover balik semua tajuk untuk subjek-subjek SPM. Risau betul kalau2 tak sempat nak cover semua. Nisha ada tiga subjek yang Nisha lemah / kurang mahir. 1. Matematik 2. Matematik tambahan 3. Prinsip perakaunan Haha, Nisha tahu.. Mesti korang pelik. Kalau dah tak boleh bawa maths, kenapa bawa addmaths? Kan?? Lol, entahlah. Pada mulanya Nisha minat maths. Something happened and yeah. I started to hate maths. Lagi-lagi yang berkaitan nombor-nombor ni. Ya Allah, rasa macam "bapak menyemak dohhh" lol. But its okay, Nisha  dah sedar dan start suka balik ketiga-tiga subjek kat atas ni

Alhamdulillah, menang " Giveaway "Free Cake" design by Leen Azi

Image
Assalammualaikum semua! Wah, alhamdulillah.. Nisha terpilih untuk menjadi pemenang bagi Giveaway "Free Cake" design by Leen Azi ! Terkejut jugak tiba-tiba dapat mesej di FB dari Blogger LeenAzi suruh reply. Sebenarnya nak dijadikan cerita, Nisha offline dari update blog selama seminggu lebih sebab tiada masa akibat Program pecutan SPM di sekolah bermula pada minggu lepas. Dapat tahu sahaja info ni, terus Nisha mesej Makngah Nisha suruh ambil cake. Untuk pengetahuan korang. GA ini untuk blogger area Kulim sahaja. Tapi kalau bukan area Kulim pun boleh join. Tapi kalau menang kena ambil sendiri cakenya. Kebetulan kampung Nisha dekat area Kulim. Itu sebab Nisha konfiden masuk. hehe. Alhamdulillah rezeki Nenek, Atok dan keluarga Makngah Nisha di kampung sana. Dapat rasa kek ni. Dan terima kasih kepadaNya kerana memudahkan segala urusan pada harini. Terima kasih sekali lagi ya kepada Blogger LeenAzin atas keknya! Keknya sumpah lawa dan sedap! hihihi (ini apa yang dikata

Goodbye September, hello October! :D

Image
Wah.. Pejam celik, pejam celik.. Dah masuk bulan Oktober. Sekejap betul masa berlalu. :3

Salam Maal Hijrah 2017 - 1439H

Image
Nisha ingin mengucapkan Salam Maal Hijrah 1439H. Semoga kita semua dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik, ditetapkan iman, dipermudahkan segala urusan, diberkati kehidupan serta dikurniakan kebahagiaan dunia dan akhirat. Amin ❤ BACA JUGA :   APABILA DISNEY IMPRESSION PERGI KE DISNEYLAND... . ❤

APABILA DISNEY IMPRESSION PERGI KE DISNEYLAND....

Image
     Kejap!! Sebelum kita start, korang tahu tak apa tu impression dalam tajuk entri Nisha kalini? Okey. Impression ni macam dia tiru suara serta gaya sesuatu. Haaaa sudah faham? Hehe      Alright, assalammualaikum semua! Okey. Harini Nisha nak share satu YouTube channel ni. Youtuber ni memang sumpah gempak gila! Dia boleh tiru nak dekat 100 suara watak-watak dalam citer Disney! Gila kan?? Nisha pun tak boleh buat macam tu CX Well, dia memang gifted kan, nak buat macam mana.. hehe.      Semua orang dalam dunia ni ada kelebihan tersendiri. Macam abang kita sorang ni, Brian Hull. Dia boleh tiru suara watak Disney dan beberapa watak yang lain. Ha, mesti korang tertanya-tanya kan apa lagi yang dia boleh buat dengan suara-suara tu semua? Antara yang dia dah lakukan, (Nisha rujuk YT channel dia) ialah dia buat cover lagu dengan suara watak-watak tersebut. Selain daritu, dia juga ada buat 'marathon' suara watak-watak tersebut. Best kan? Jom kita serbu ramai-ramai ke YouTube

Alfatihah ...

Image
Allahu. My heart stops for awhile when I read the news, it's so heartbreaking 😔 Al-fatihah kepada anak-anak di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Keramat. Syurga tempatmu disana ❤️

Worldless Wednesday #2 | Life

Image
p.s. I know it's already late but who cares right haha it's still Wednesday lol lol lol

August Fav Book : HIJAB karya Aida Adia

Image
  Rating : ★★★★★! Tempoh baca untuk habiskan novel : 2 hari! One word to describe this novel : GEMPAKKKK! Assalammualaikum semua! Okey, harini Nisha nak buat short entry dengan review novel HIJAB by Aida Adia. First, Nisha pasti yang korang semua tahu nisha memang gilakan cerita seram . Lagi-lagi novel seram. Haa, hampir nak penuh dah almari tu dengan novel seram. Dari Blinks, Fixi dan banyak lagi! Semuanya tersusun kemas. Balik semula, Nisha taknak spoil korang so Nisha hanya akan cerita apa yang Nisha dapat dari novel ni. Watak utama : Annisa Faiha , Okey. Time Nisha baca part depan tu Nisha terus jatuh cinta dengan watak dia ni. Harap sangat-sangat boleh jumpa dia in real life sebab banyak benda akan berlaku dekat dia dalam bab-bab seterusnya. Semua tu buatkan dia lebih kuat. Jadi Nisha nak peluk dia ketat-ketat huhu. Dahtu dia ni jenis anak yang baik dan tidak menyusahkan ibu dan bapa dia. Part paling best dalam novel : Time Annisa kena culik dalam alam

Tips Blogwalking 2017 | Newbie & Otai

Image
Assalammualaikum, okey. Harini Nisha nak sambung share tips macam mana nak blogwalking. Sejujurnya entry ni dedicated untuk para newbie. Tapi takpalah. Kepada blogger otai yang masih berbisa tu nak baca pun bolehh. boleh bah kalau kau ^_- Okey. Soalan yang paling femes pasal BW ni ialah, Apa itu BW? Kereta ke? Orang datang blog aku asyik komen kata BW . Apa eh tu? :O BW tu ialah singkatan kepada Blogwalking. Blogwalking adalah aktiviti blogger berkunjung ke blog-blog lain. -www.bloggerlelaki.com Aktiviti ni hanya berlaku bila para blogger ada masa yang terluang dan nak cari blog baru yang comey2 belaka hihi. To be honestlah. BW ni nampak je senang tapi susah sebenarnya. Satu, internet kena laju. Dua, kita akan rasa penat dan letih. Tiga, banyak masa akan digunakan. Itu sebab Nisha kata, aktiviti ni hanya akan dibuat oleh para bloggers bila dorang tgh free. ((; Antara tujuan BW pulak ialah, Promosi blog kita kepada blogger lain. Salah satu cara untuk dapatkan backlin

Info tentang Perfumes

Image
Entry kali ni nak share sikit info pasal perfumes. Nak share sedikit tips sebelum korang rembat perfumes. Perfumes ni tak sama, ada pekat lekat dan ada kurang lekat pekat. Sebelum korang beli, try tengok kat kotak dia akan tulis Parfum, Eau de Parfum, Eau de Toilette, atau Eau de Cologne. Sebenarnya keempat-empat kategori ini melambangkan kepekatan perfumes. Sedikit info yang Nisha translit dari info perfumes. Parfum - Adalah perfumes berkepekatan tinggi. Sukar didapati kerana boleh menghakis kulit kerana kepekatannya. Mengandungi  15% sehingga 40% pati minyak. Digunakan untuk "membuat" perfumes. Harganya mahal dan keharuman paling kuat. Eau de Parfum (EDP) - Adalah yang perfumes kepekatan kedua tertinggi dan juga kadang-kadang dikenali sebagai Parfum de toilette (PDT). Tahan lama sehingga 8 -12 jam, bergantung kepada pemakainya. Mengandungi  15% sehingga 20% pati minyak. Eau de Toilette (EDT) - Kurang pekat. Mengandungi  5% sehingga 15% pati minyak. Harum

Blog berhabuk woii!

Image
Assalammualaikum semua! Ya Allah, Nisha minta maaf sangat-sangat sebab dah tak aktif sangat dalam dunia blogging. T3T Rasa macam ketinggalan juga tengok timeline semua blogger lain asyik update memanjang. Ini pun Nisha ada masa untuk online sekejap sebab cuti seminggu. Nasiblah takda kerja khusus since semuanya dah siap hari tu. (ICT, Prinsip perkaunan, Matematik tambahan) Yeah... Tiga!! Alhamdulillah juga sebab semua sempat disiapkan sebelum tarikh tamat nak kena hantar. Haa pasal Trial SPM pulak. Yesh guyshhh Nisha sedang menghadapi Trial! Ya Allah.. kemain struggle kau nak kena buka balik buku f4. Baca, Hafal, Tulis, Latihan. Itu je lah yang Nisha dok buat. Tapi kadang-kadang ke laut juga. XD Iyalah.. Takkan nak fokus kat buku 24 jam je kan. Naik juling mata ni karang. @_@ Kita mestilah ada buat benda lain. Macam Nisha, Nisha akan tengok youtube, layan lagu jiwang atau kpop, atau tengok tv yang ada movie-movie best tu. Haaa dahtu baru sambung balik baca buku. Kalau dah tak