Facebook

Tips : Cara nak hilangkan stress

Nisha | 08:26:00 | 0Comments |

Assalamualaikum semua ^_^

Okay, malam ni Nisha nak kongsi dengan korang pasal cara nak hilangkan stress ^^ Ha, siapa kat sini selalu stress? ala.. stress yang buatkan kita rasa asyik nak menyendiri, takda selera nak makan, asyik nak nangis 24 jam je . Ada ? and sometimes setengah orang dia akan fikir nak hilangkan diri dari dunia ni. Nisha admit yang nisha salah seorang daripada kategori yang terakhir tu lol XD hehe okay, dah jom. let's start!

  • 1. Mendengar Music


Sebenarnya tips memang bagus and sesuai untuk hilangkan stress yang biase punye la . Dengar music dan ambik masa korang untuk sendirian dengan nadanya . Kalau boleh , guna earphone la , baru boleh dengar je music , tanpa gangguan bunyi benda lain . Dengarlah bapa banyak yang korang nak dengar music tu

  • 2. Berkongsi masalah dengan rakan karib


Cara ni memang kurang la . i mean jarang la sangat berjaya . Pasal banyak yang rakan - rakan tak seperti rakan karib

  • 3. Menjerit ! Puasnya dapat lakukan tip ni


 Menjerit dengan sekuat - kuatnya , sampai korang puas

  • 4. Menangis Cara yang paling sesuai nak hilangkan stess .


Tapi ade jugak lah yang jarang amalkan . Kalau boleh agak - agak lah sikit nak nangis pun >_< , biar bertempat . Gadis - gadis memang biasa lakukan ni . Kalau bagi lelaki yang menangis bila stess ? tak sesuai LOL . Dan ingat , korang akan puas bila korang menangis , sebab bebanan semacam babanan yang korang pikul telah dilepaskan .

  • 5. Menari ketika Mandi HAHA ,


memang pelek kan tip yang ni , memang pelik , tapi bagus . Yela , tengok siapa yang stress , badan akan rasa panas kan ? jadi kalau mandi nanti badan akan rasa sejuk balik 

P/s : Setiap orang ada cara masing - masing dalam mengurus stress , ada yang makan lolipop boleh hilangkan stress , ada yang tumbuk dinding boleh hilangkan stress , dan ada jugak yang tak makan 2 3 hari . Masing - masing punya cara , tapi yang penting ingat , stress hanya sementara . Hidup perlu diteruskan , stress perlu ditepikan .

Okay, that's all ^^ Goodnight korang!

credit to syeragh ; Atin

No comments:

© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.