GA Pertama MeeyaHani

Nisha | 08:07:00 | 8Comments |
(klik banner ^^)

HBJ Kini berwajah baharu!

Nisha | 04:47:00 | 3Comments |

Assalammualaikum semua!
Alhamdulillah, HBJ kini sudah berwajah baharu!
Haaa amacam? cantik tak? hehe
Ni semua disebabkan oleh Cerita HOME (2015)
Aishhh -_____- tahu-tahulah yg Nisha ni hantu "cartoon"
pantang je tgk cerita cartoon yang best. memang confirm terus minat!

Okay, back to the story, Nisha nak terima kasih kepada Atiqah,
Encik Google, Puan Photoshop CS4, dan Adik Tumblr .  *peluk*
di sebabkan korang lah Nisha dapat siapkan blog serba purple ni <3
Sebelum ni HBJ Berwarna biru. Kini, HBJ
sudah bertukar warna kepada unggu!

(Sebelum)

(Selepas)


Harap korang semua suka dengan pembaharuan ni ^^ Terima kasih kerana sudi membaca entry kali ni! Sayang korang! :*

xoxo Nisha

Segmen: U Follow I Follow

Nisha | 02:36:00 | 1Comments |
(Klik banner ^^)

Luna & The Conteng Totebag Giveaway Contest!

Nisha | 02:27:00 | 1Comments |

Hi Guys! Let's join Luna & The Conteng Totebag Giveaway Contest by Wada Luna & The Conteng Totebag! The contest will end on 25 August 2015, 12 Noon. So, you better hurry!

The prizes are:

Winner:
● 1 Hello Kitty Totebag with customise name on the bag ( Limited Edition ) worth RM45.00
First & Second runner-up:
● 1 Customisable Totebag  worth RM25.00.


Only 3 Lucky Winners that going to win the prizes ! Are you the lucky one?

Click here to join the contest:
LunaGiveaway

Giveaway Anak Merdeka 2015!

Nisha | 02:10:00 | 5Comments |
(Klik banner ^^)

Segmen "Meh Sally Nak Review"

Nisha | 05:39:00 | 6Comments |
(Klik banner ^^)

1st GIVEAWAY by@Mawar_Assufi

Nisha | 04:14:00 | 5Comments |
(Klik banner ^^)

Merdeka Giveaway By Honeyonnee.Com

Nisha | 04:07:00 | 2Comments |
(klik banner di atas ^^)

Bloglist September Nyamuk Terbang

Nisha | 03:52:00 | 4Comments |
(Klik banner ^^)
Saya tag yaya & Myra

Giveaway Wallet By Opzzpinky

Nisha | 06:09:00 | 8Comments |
(Klik banner di atas ^^)

First-Segmen Erna : Bloglist -Walking Ogos 2015

Nisha | 06:05:00 | 6Comments |
(Klik banner di atas ^^)

Segmen: Pencarian Bloglist Yuyu Bulan August 2015!

Nisha | 05:58:00 | 3Comments |
(Klik banner di atas! ^^)

Saya tag yayaMyra

Tutorial : Add Instagram Widget

Nisha | 07:07:00 | 1Comments |


Assalamualaikum. Tutor ni ada yang request dekat blog baru Nisha. you can see it here >LOVE RAIN< Sesuai bagi mereka yang ada account instagram. Bagi yang belum ada acc insta, boleh la register. So, tutor ni Nisha akan tunjukkan cara utk letak widget instagram dalam blog. Just follow this steps ;

1. Click HERE

2. Akan keluar page seperti ini


3. Now, isi mana yang diperlukan

Username : Your instagram username 

Widge type : Pilih jenis widget. eg: grid

Thumbnail : Saiz image eg: 100px

Layout : Bilangan gambar eg: 3 x 2

Photo border : Border pada gambar

Background color : Get the codes from HERE 

Photo padding : Jarak antara setiap gambar

Hover effect : Effect pada gambar

4. Bila dah lengkap semua tu click preview

5. Then, Get Widget. Copy codes

credit goes to Atiqah (:

Merdeka Giveaway dari KasutKaca15

Nisha | 22:27:00 | 0Comments |
(Klik banner di atas ^^)
Saya join Merdeka Giveaway dari KasutKaca15 . Semoga murah rezeki saya ..

Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com

Nisha | 22:23:00 | 17Comments |

Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 10 Ogos 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Go follow my new blog

Nisha | 00:31:00 | 1Comments |

Assalammualaikum & Salam sejahtera ^_^
Jemputlah ke blog baru saya,
Followlah kalau suka dan jangan lupa untuk tinggalkan jejak di cbox ! (: Terima kasih kerana sudi membaca <3
-Nisha-

Syawal Giveaway

Nisha | 21:32:00 | 0Comments |
(Klik Banner di atas! ^^)

Haa Cantik tak bantal tu? Homemade tau!! Nak free tak?  :P
Kalau nak, jom ramai2 kita join Giveway di atas.
Semua syarat senang kacang! Tekan banner tu okay (;
Psst ! join tau GA ni! Mana tahu korang ada rezeki hehe :3
-Nisha-

Segmen Blogwalking Lepas Raya!

Nisha | 00:24:00 | 5Comments |
(Klik banner diatas! ^^)

Pengalaman raya yang Nisha tak boleh lupakan :
Nisha bersama cousin Nisha tersalah raya rumah orang. Cuba korang teka kitorang berdua raya kat rumah siapa? haha nak tahu?? Kitorang TERraya rumah orang bangla ! OMG Seriously kitorang tak perasan! XD Time tu kitorang berdiri dpn pagar rumah orang tu. Kitorang bagi salam. Lepastu Orang bangla tu suruh tunggu. Kitorang terkjut gila time orang Bangla tu keluar. Kitorang ingat nak cabut. Tapi tak jadi sebab dia datang balik and then kasi duit raya kat kitorang. Sorang seringgit. lol XD Haha by the way, ni cerita time Nisha kecik2 dulu tau. Cerita latest takda sebab tahun ni terlampau busy dengan PT3 hehe :D That's all ^^

Saya tag : Dieba

Sayaiday dan Ayueidris Giveaway August 2015

Nisha | 00:12:00 | 3Comments |


Jom ramai-ramai join giveaway yang dianjurkan di blog Sayaiday.com dan Ayueidris.com 
Antara hadiah yang ditawarkan adalah :



+ 1 x Penginapan 2 hari 1 malam di The Kabin,Jeram Selangor *
+ 2 keping tiket Aquaria KLCC
+ Sebuah buku karya Dr. Anwar Fazal, Tribulasi 365
+ RM30 Voucher Parkamaya
+ RM150 Voucher Parkamaya
+ RM50 Voucher Pak John Steamboat
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 6 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 10 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 12 Mangkuk Boat Noodle)
+ Outdoor Photoshoot by Islam (Website)
+ 5 set Chrochet Heart (5 pemenang)

Seramain 15 Pemenang Bertuah dan Contest berakhir pada 19 August 2015.


Anjuran blog : www.sayaiday.com, www.ayueidris.com, akumohdfakhrulislam.blogspot.com

Klik Link ini untuk join contest : http://goo.gl/H0lgNa

Rania Turn's 1 GiveAway!

Nisha | 23:44:00 | 7Comments |
(Klik banner di atas! ^^)

Segmen: Kuih Raya Kegemaran Saya

Nisha | 09:03:00 | 1Comments |
(Klik banner di atas! ^^)


So, my fav kuih raya is.... Kuih Lapis! B)
Reason :
Sebab kuih ni sedap lol. Lagipun Nisha suka warna dia. pink pink gituuu! hehe Kalau boleh, setiap hari Nisha makan XD Seriously memang sedap! :3 Kesimpulannya, Nisha suka kuih ni sbb sedap! hoho That's all ^_^

Pencarian Bloglist Aisyhah Nyais Bulan Ogos 2015

Nisha | 08:47:00 | 1Comments |
(Klik Banner di atas ^^)

My comment about Aisyah's blog :
My first expression was like,  KAWAII GILA BLOG NI lol maybe because awak guna colour yg soft untuk blog awak (?) Tapi serious cantik! Header awak pun comel :3 , siap ada ayat jiwang lagi! ecehh :P  and Nisha suka kata-kata yg awak letakkan di Tagboard awak. Nisha minta izin untuk copy paste ya ! (: That's all ^_^

Pencarian Bloglist & Review Blog Ogos - Disember 2015

Nisha | 08:29:00 | 1Comments |
(tekan gambar di atas^^)

Kelebihan jadi Bloglist Yaya
  • Blog anda akan di Review pada hujung bulan
  • 1X Blogger bertuah akan mendapat hadiah istimewa

Syarat-2 :
  • Follow blog Yaya (Optional)
  • Buat satu entry Pencarian Bloglist & Review Blog Ogos - Disember 2015
  • Tinggalkan komen URL blog anda

Saya Nak Masuk Bloglist Lyssa Faizureen Bulan Ogos 2015

Nisha | 08:23:00 | 2Comments |

Blog saya mengenai kisah kehidupan saya :D Nama Hadiah Bintang Jatuh sebenarnya saya dapat dari tajuk komik kegemaran saya hehe. Oh yea, saya juga masuk segmen/contest/GA di sini jikalau ada masa lapang (: That's all ^_^
(32 patah perkataan)

Habuk oh Habuk!

Nisha | 03:01:00 | 2Comments |

Assalammualaikum semua! Apa khabar ?? Semua sihat? Ya Allah! Lamanya Nisha tak update blog ni ): Maaf ya semua! Nisha busy dengan sekolah semenjak dua menjak ni! Selasa minggu dpn dah start PT3 BI yang kena speaking2 tu! Oh my god! Awak semua doakan Nisha ya! Ya Allah, mudah mudahan soalan yang cikgu tanya nnti soalan yg senang . Amin! huhu Nisha promise, (InsyaAllah) next year Nisha akan aktif balik . Ataupun lepas PT3, okay? Kepada kawan-kawan Nisha dan abg, kakak kat luar sana, jika korang akan hadapi peperiksaan/ujian Nisha nk ucapkan Semoga Berjaya!!  hehe that's all, Assalammualaikum ^^
© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.