Rahsia Tarikh Lahir

Nisha | 05:41:00 | 4Comments |

Tarikh lahir kita menerangkan siapa kita, apakah kelebihan kita dan apakah kebolehan kita. Ia juga menunjukkan apakah yang harus kita pelajari dan cabaran yang perlu kita hadapi. Untuk mengetahui nombor lahir kita, kita boleh mencampurkan nombor-nombor tarikh lahir kita sehingga ianya menjadi satu nombor tunggal. Nombor lahir kita tidak menjadi penghalang kepada kita untuk kita menjadi apa yang kita inginkan ianya hanya sekadar mempelbagaikan pilihan yang kita ada...

Contoh:

12 April 1974
12 + 4 + 1974 = 1990
1 + 9 + 9 + 0 = 19
1 + 9 = 10
1 + 0 = 1 (Jadi nombor lahirnya ialah 1)
30 ogos 1981
30+8+1981=2019
2+0+1+9=12
1+2=3( jadi number laHIR ADALAH 3)


Keterangan nombor lahir
1. Ketulenan

Hadir dengan idea baru. Memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri. Golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari dengan baik teknik diplomasi. Mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik dan kebiasannya adalah pemimpin atau boss.Bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka. Perkara yang perlu dipelajari: Idea dan pendapat yang lain mungkin baik atau lebih baik. Berfikirlah secara terbuka.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 1: Abe, Tom Hanks, Robert Redford, Hulk Hogan,Coral Burnett, Wynona Judd, Nancy Reagan, Requel Welach

2. Pendamai

Dilahirkan sebagai diplomat. Mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri. Secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati. Mereka tidak suka bersendirian. Persahabatan adalah penting buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di dalam hidup; tetapi mereka sanggup untuk bersendirian jika hubungan yang terjalin itu tidak serasi. Golongan ini secara semulajadi adalah pemalu, mereka patut belajar untuk meningkatkan nilai kendiri (self esteem) dan meluahkan perasaan secara terbuka tanpa berselindung.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 2:
President Bill Clinton, Madonna, Whoppi Goldberg,Thomas Edison,Wolfgang
Amadeus Mozart.


3. Ceria

Golongan ini merupakan golongan yang idealistik. Mereka sangat kreatif, sosial, mesra, romantik dan mudah dibawa berunding. Mereka suka memulakan sesuatu tetapi jarang dapat menghabiskannya. Mereka suka orang lain gembira dan sanggup melakukan apa sahaja untuk mencapainya. Mereka sangat popular dan idealistik. Golongan ini perlu belajar untuk melihat sesuatu dengan lebih realistik.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 3: Alan Alda, Ann Landers, Bill Cosby, Melanie Griffith, Salvador Dali, Jody Foster

4. Konsevatif

Golongan ini sangat peka dan tradisional. Mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin. Mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa yang sepatutnya mereka lakukan. Mereka suka bekerja keras dan sangguh melakukan sesuatu kerja secara sendirian. Mereka mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan alam sekitar. Mereka berupaya untuk bersabar, tekun dan adakala dianggap degil. Mereka harus belajar untuk lebih feksibel dan bersikap lebih baik terhadap diri sendiri.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 4: Neil Diamond, Margaret Thatcher, Arnorld Schwarzenegger, Tina Turner, Paul Hogan

5. Perintis

Mereka adalah perintis. Secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko serta sangat bersemangat (enthusiasm). Mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat. Dunia ini adalah sekolah mereka, mereka memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap situasiyang ditempuhi. Persoalan yang bermain difikiran mereka tidak pernah terhenti. Golongan ini dinasihatkan untuk melihat sesuatu dengan teliti dan mendapat semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sesuatu kesimpulan.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 5: Abraham Lincoln, Chorlotte Bronte, Jessica Walter, Vincent Van Goh, Bette Midler, Helen Kellar dan Mark Hamil.

6. Romantik *Yang Nisha Dapat*

Golongan ini adalah idealistik dan memerlukan sesuatu sebab untuk berasa gembira. Hubungan kekeluarga yang kuat adalah penting buat mereka. Perasaan mereka mempengaruhi keputusan mereka. Mereka sangat suka untuk membantu dan menjaga seseorang. Mereka sangat setia dan boleh menjadi guru yang terbaik. Mereka suka seni musik. Mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin persahabatan secara serius. Golongan ini harus belajar apakah yang boleh diubah dan apakah yang tidak boleh diubahnya.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 6: Albert Einstein, Jane Saymour, John Denver, Merly Streep, Christopher Columbus, Goldie Hawn

7. Intelektual

Golongan ini adalah Pencari. Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi,dan mereka sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah. Perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka. Mereka suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka tetapi mereka tidak suka dipersoalkan. Mereka kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan dan kadangkala bersendirian. Mereka gemarkan perkara yang berteknikal dan berkebolehan untuk menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara. Mereka sangat suka berahsia. Golongan ini hidup dalam dunia mereka tersendiri dan mereka perlu belajar untuk menerima kenyataan dunia sebenar.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 7: William Shakespeare, Lucille Ball, Micheal Jackson, Joan Baez, Princess Diana

8. Penyelesaian

Golongan ini adalah penyelesaian masalah. Mereka adalah profesional, berterus terang, penilai yang baik dan sangat tegas. Mereka selalu mempunyai perancangan yang hebat dan suka hidup dalam suasana kehidupan yang terbaik. Mereka sangat suka mengendalikan manusia. Mereka melihat manusia secara objektif. Mereka akan memberitahu seseorang dengan cara mereka tersendiri bahawa mereka adalah ketua. Golongan ini perlu belajar untuk membuat keputusan berdasarkan keperluan sendiri daripada mengikut keperluan orang lain. Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 8: Edgar Cayce, Barbra Streisand, George Harrison, Jane Fonda, Pablo Picasso, Aretha Franklin, Nostrodamus.

9. Pelakon

Golongan ini mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain. Mereka sangat penyayang dan pemurah. Dengan daya tarikan yang ada, mereka tidak mempunyai masalah untuk berkawan dengan sesiapa jua dan pada mereka tiada sesiapapun yang dianggap asing kepada mereka. Mereka mempunyai personaliti yang pelbagai sehingga menyukarkan orang sekeliling mereka untuk memahami mereka. Mereka umpama binatang sumpah-sumpah yang boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran. Mereka mempunyai nasib yang sangat baik tetapi juga boleh menderita akibat terlalu bergantung kepada nasib dan perasaan (mood). Untuk berjaya golongan ini perlu membina landasan kasih sayang.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 9: Shirley MacLaine, Harrison Ford, Gloria Steinem, Jimmy Carter, Elvis Presley


Hah.. Korang pulak dapat nombor berapa? :)



Topup Giveaway #2

Nisha | 05:22:00 | 2Comments |
klik banner ok? :)

Tag to all followers.. Jomlah meriahkan lagi GiveAway ni ;)

Topup Giveaway By Syiera

Nisha | 05:20:00 | 0Comments |

klik banner okay? :)


Segmen header siapa paling awesome part 2

Nisha | 20:49:00 | 3Comments |
Assalammualaikum,

okay, hari ni Nisha nak join satu Segmen iaitu Segmen header siapa paling awesome part 2. --> Klik SINI
Okay, ini header Nisha

http://i1283.photobucket.com/albums/a557/nisha6c/hbjnewheader_zpsa5b13d0e.png

Hadiah pun gempak2.. Nak tahu hadiahnya apa??

Hadiah
1.Topup rm 30 ringgit
2.Topup rm 20 ringgit
3.Topup rm 10 ringgit
untuk random 
topup rm5x2 ,topup celcom x1, bloglist x5 , 2x feeds dalam blog zuhri selama setahun ..

Short Segmen Bloglist By Syahira Adisa

Nisha | 20:43:00 | 1Comments |
klik banner okay? :)

1st Giveaway by Zura Online Shopping

Nisha | 20:38:00 | 5Comments |
klik banner ok? :)

Tag to all my followers ;)

Segmen Template Siapa Paling Cantik ?

Nisha | 23:01:00 | 8Comments |
klik banner ok? :)

Segmen : Saya Suka Makan...

Nisha | 20:01:00 | 7Comments |
klik banner okay? :)

Tag to all my followers

Makanan kegemaran saya ialah Char Kuey tiow PINANG! :D Hahaha.. Saje je nk besarkan perkataan PINANG XD Btw, bila Nisha balik kampung je confirm pergi mkn char kuey tiow. Wajib ! >< hehehe.. Paling suka makan Char kuey tiow yg ada byk udang. Lagi baest kalau udang tu besar2.. Woah.. Nyum3 .. XD *tiba2 perut berbunyi lagu gangnam syle XD*
Okaylah.. itu sahaja serba sikit pasal makanan kegemran sy ^_^

2nd Segmen : Pencarian bloglist mac

Nisha | 19:51:00 | 0Comments |
klik banner okay? :)

1st GA by NYNA-Barbie Giveaway

Nisha | 19:49:00 | 1Comments |
klik banner okay? :)
Tag to all my followers :)

SEGMEN:RAMAIKAN FOLLOWER BLOG 2013 BY NurulFHMT!

Nisha | 19:45:00 | 20Comments |
klik banner okay? :)


Our Very First Mini Segment

Nisha | 19:40:00 | 2Comments |
klik banner okay? :)

Segmen: Follow Sambil Tutup Mata By Lia Abdillah

Nisha | 19:36:00 | 15Comments |
klik banner ok? :)

Segmen : Bloglist March

Nisha | 19:35:00 | 7Comments |
klik banner okay? :)

YOU COMMENT , I FOLLOW

segmen #1 by syahridzeah

Nisha | 19:32:00 | 2Comments |
klik banner okay? :)

2013 Giveaway By Aliya Tralala & Saadah Toha

Nisha | 19:29:00 | 0Comments |
klik banner okay? :)
Tag to all my followers :)

simple giveaway by violet sofia

Nisha | 19:25:00 | 0Comments |
klik banner okay? :)

3rd Segmen by Aimi | We Love Rilakkuma!

Nisha | 19:22:00 | 3Comments |

Assalammualaikum semua  Baiklah, hari ni Nisha nak join satu segmen form Aimi yg bertajuk
3rd Segmen by Aimi | We Love Rilakkuma! 

Nisha nak tag kepada semua followers blog ni .
Kepada yang nak join segmen menarik ni, bolehlah klik banner di bawah 

Cara pemilihan pemenang :- 
- Entry yang menarik *wajib ada rilakkuma*
- Blog comel *blog yang ada rilakkuma lagi Aimi suka*
- Ataupun random.org *wajibun, haha*

Hadiah-hadiah :- 
1. Bloglist x5
2. Blog review x3
3. Banner blog gif x2
4. Header rilakkuma x1
5. Top/up button x1
6. Topup RM3x2 (Miz Rizhani) tengss
7. Topup RM5x2 (Kak Dieba) tengss
8. Banner blogx2 (Aimi Khairina) tengss *18 hadiah, kalau peserta ber'+', hadiah pun ber'+'*

Okey, sampai di sini sahaja.. Assalammualaikum! 

First Give Away from Nadhia Suhain

Nisha | 19:12:00 | 0Comments |
klik banner okay? :)

first giveaway by heirizalieyana

Nisha | 19:05:00 | 1Comments |
klik banner okay? :)

The Very First GIVEAWAY by DI

Nisha | 19:02:00 | 0Comments |
klik banner ok? :)

awesome bloggers and followers

Nisha | 18:54:00 | 2Comments |
klik banner okay? :)
Tag to all my followers

saya nak header doodle part 1

Nisha | 18:51:00 | 3Comments |
klik banner okay? :)

Segmen : Permulaan Perjalanan Blog Saya

Nisha | 18:49:00 | 5Comments |
klik banner okay? :)

Tag to all my followers :)

1. Nyatakan nama blog korang

  • Hadiah Bintang Jatuh

2. Tarikh mula blogging

  • time tahun 2010 (10thn)

3. Kenangan manis & pahit semasa berblog

  • Manis: Sebab selalu menang Segmen XD
  • Pahit : Sebab tak ramai followers dulu XD

4. Idola korang masa mula berblog

  • Lyssa Faizureen


Misi Bloglist By Cik Zara

Nisha | 18:41:00 | 8Comments |
klik banner ok :)

tag to all my awesome followers ;)

Segmen : Hello Blogger Mesra 2013 By Cik Mira

Nisha | 18:39:00 | 7Comments |
klik banner ok? :)

Tutorial daftar Myheppi

Nisha | 00:12:00 | 2Comments |

Sedang saya blogwalking, saya terjumpa satu entri mengenai website MyHeppi.com. Website ni direka seperti facebook, cuma warna yang digunakan berbeza. Setting yang ada dalam website tersebut pun agak berbeza. Website ini direka oleh seorang individu yang menitikberatkan "Islamic Guidelines" di dalam menguruskan laman web MyHeppi.com. Yang menariknya pengguna MyHeppi.com tidak dibenarkan untuk upload gambar yang tidak menutup aurat. Jika melanggar peraturan ini, admin akan segera memadam akaun korang. Admin website ini juga mengingatkan kita tentang waktu solat. Alhamdulillah, ada juga website sebegini kan. Mari kita daftar MyHeppi.com.

1. Mula, korang buka laman web INI.


2. Kemudian, klik "CLICK HERE TO REGISTER". (Sila ikut anak panah)
3. Isi borang pendaftaran.

4. Siap daftar, editlah profile MyHeppi.com korang tu. Nak edit senang saje. Kebanyakkan caranya seperti Facebook.

Sila Ambil Perhatian 

Assalamualaikum warga Myheppi.com, pertama sekalinya kami ucapkan terima kasih kerana mendaftar di laman sosial ini. Untuk pengetahuan anda, kami di myheppi menggunakan prinsip 'Islamic Guidelines' dalam menguruskan laman sosial ini. Jadi pastikan anda tidak memuat naik gambar-gambar yang tidak menutup aurat atau kami terpaksa memadamnya. Harap dapat beri kerjasama. Semoga kita menggunakan medium sosial ini dengan sebaik mungkin :) Profile MyHeppi.com saya : SINI

kredit to You


Mini Giveaway by FD

Nisha | 04:13:00 | 9Comments |
klik banner okay? :)

BIRTHDAY SADA:GIVEAWAY

Nisha | 03:11:00 | 1Comments |
klik banner okay?

MINI GIVEAWAY

Nisha | 03:03:00 | 5Comments |
klik banner okay?

Art trade doodle with Bieha

Nisha | 01:00:00 | 3Comments |

Assalammualaikum,
Okay, hari ni nisha nak art trade doodle dgn Nabihah ^_^ Harap Bieha suka :)

http://3.bp.blogspot.com/-5cQXo17GLTk/USM-3tcoiQI/AAAAAAAAAZ4/VTJKE6QJcyE/s1600/NabihahDoodle.png

-Nisha-

Freebies header Yoona and JGS

Nisha | 05:15:00 | 0Comments |
Assalammualaikum,

Okay, hari ni Nisha nak kasi Header Yoona dan Jang Geun Seuk. Harap korang suka. Ingat! kalau dah ambil, sila comment dulu okay? :)

800x300

http://1.bp.blogspot.com/-YzvXnSPVbwE/USIpKveVX5I/AAAAAAAAAZk/w4XAEV18vqs/s1600/Y&JGSheader.png

-Nisha-

Freebies Header Kpop (background)

Nisha | 01:50:00 | 5Comments |
Assalammualaikum,

okay, hari ni nisha nak kasi freebeis header Ahli Super Junior. Maaflah ada yang takda .. :( Hope korang suka. :) Tapi header ni ada background tau. :)

http://3.bp.blogspot.com/-C_eUkNXCdo8/USCnNp8m3zI/AAAAAAAAAYo/82Gvn6U5Uas/s1600/eunhyukheader.png

http://2.bp.blogspot.com/-P98hb2FORrU/USCnUohncnI/AAAAAAAAAYw/IW2bl_Xq9vc/s1600/heechulheader.png

http://3.bp.blogspot.com/-4UYR4J9-YPA/USCnaWgmPCI/AAAAAAAAAY4/mn7W3G-Y3YM/s1600/kyuhyunheader.png

http://4.bp.blogspot.com/-1Ou3cXAzCUo/USCnh3f2ywI/AAAAAAAAAZA/4igNHYRbPRo/s1600/sungminheader.png

http://2.bp.blogspot.com/-5P98TSwOIN8/USCnpPMiLbI/AAAAAAAAAZI/CAdMl0LtVH0/s1600/ryeowookheader.png

Kalau suka, boleh ambil. tapi ingat! Comment dulu okay? Kalau nak credit pun boleh juga :)

© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.