Saya nak duit raya Cik Misya!!!

Nisha | 05:25:00 | 14Comments |

::  Klik Banner  ::

Tag , You, You, You

  • My Funny Story ~! 


Time ni umur Nisha 9 tahun dan raya kat Penang. Macam biasalah .. Budak - budak kalau beraya konferm yang penting adalah duit raya kan? hehehe.. Okey.. Macam ni ceritanya.. Time tu Nisha and kakak sedara Nisha pusing satu kampung . Kutip duit raya. Syok-syok beraya, sampailah kat satu rumah ni. 'Wajah' Rumah tu serious menyeramkan . And.. bau dia .. Macam bau ikan masin *Erk! Terngumpat pulak. Astaghfirullahallazim* Kitorang pun terus beri Salam, "Assalammualaikum! Kami datang nak raya!" Lama lah jugak . Pastu dalam 5 minit baru orang tu bukak pintu. Dan, pada waktu tu baru kitorang faham kenapa orang tu lambat buka pintu. Cer korang teke apa yang kami berdua nampak??? 
-------
-------
--------
Rupanyaa... Pemilik rumah tu orang Bangla ! Ya Allah!! Malunya!! Time tu dahlah takda orang .. Takut gila . yelaa, time tu kan tengah heboh berita pasal penculik ..  Orang tu keluar bawak RM2 . And then kasi kitorang sorang Seringgit. Pastu dia suruh kitorang balik. Kitorang pun apa lagi, lari pecutlah! >.< hahaha. bila cerita kat mak ayah, dorang gelak. Sekali ngan Atuk nenek gelak. Lepas je kejadian tu, Nisha akan pastikan pemilik rumah yang Nisha nak beraya tu agama/orang apa .. :-) 
THE END

Sorry yea panjang berjela XD 
XoXo N!$H@


14 comments:

Cik Misya (Aimi Syahirah) said...

Menarik cerita duit raya anda!:) TQ for joining.. Senarai perserta telah di update. Jom kunjung-mengunjung.. Salam Aidilfitri..:) http://www.aimisyahirah.com/2013/08/senarai-peserta-contest-saya-nak-duit.html

Noratiqah Adib said...

Dis alien comes from da same segmen. Blogwalking sini. Nice blog! :D Done follow sini.
http://budakkecikbermonolog.blogspot.com/2013/08/saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

AyuInsYiraH said...

salam...ayu dtg dari segmen yang sama... ada masa nanti singgah la ke blog ayu ye..

http://www.ayuinsyirah.my/2013/08/saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

Fizs Aiman M. Sani said...

haha citer saya lain pulak.. Saya dengan kawan2 pergi beraya ke rumah orang cina.. lintang-pukang kitorang lari mase tu.. ade citer kat entri saya..

http://hafizaiman95.blogspot.com/2013/08/saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

Mailey Jayley said...

Singgah sini :) Selamat hari raya :)Dari Segmen yang sama :)

Kawaii Gurlzz said...

Salam, selamat hari raya aidilfitri.

Datang dari segmen yg same, ade mase singgah ke blog saya ye :D
http://princesskawaiigurlzz.blogspot.com/2013/08/saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

Good luck! ^^

pha is said...

ok la.. bangla pun dapat jugak.. hehe


singgah dari segmen yg sama..
http://pening-pala.blogspot.com/2013/08/segmen-saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

Shark Kay said...

hahaha..
skali silap umah daaa..
shark br jer join

http://citershark.blogspot.com/2013/08/saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

Cik Misya (Aimi Syahirah) said...

Hola!=) Anda di shortlisted! Tunggu pengumuman seterusnya..;) http://www.aimisyahirah.com/2013/08/shortlisted-siapakah-pemenang-terpilih.html

Delimasari said...

tahniah

Cik Misya (Aimi Syahirah) said...

Tahniah!! Anda pemenang duit raya Cik Misya!!:) Sila lihat link untuk menuntut hadiah. http://www.aimisyahirah.com/2013/08/senarai-pemenang-contest-saya-nak-duit.html

PakcikLie PCL said...

Tahniah !

Yumida Huda said...

tahniah :)

pha is said...

tahniah.. cerita paling kelakar.. heheh

© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.