Facebook

Tutorial scalloped edges di tepi blog

Nisha | 22:36:00 | 1Comments |


Assalammualaikum,
Tadi ada sorang lagi blogger minta tutorial. ni dia, Adik Alfi ^_^
Maksdu alfi yang ni kan?
Tapi, Nisha tak pastilah menjadi ke tak. sebab bende ni memang ada kat dalam template ni dari dahulu. Nisha just tukar warna dia je . Hope menjadi :)

First pergi Layout -> Add a Gadjet-> HTML/JavaScript -> copy code ni and then paste dalm kotak tu

<div style=" background-image: url('URL scalloped edges korang sebelah kiri '); top: 0px;  width: 20px; left:0px; height:100%; z-index: 100; position: fixed;"></div>
<div style=" background-image: url('URL scalloped edges korang sebelah kanan '); top:0px;  width: 40px; right:-7px; height: 100%; z-index: 100; position: fixed;"></div>
ni Nisha sediakan ,

Biru :
kanan :-
Kiri :-
Tu je, harap menjadi :)

-Nisha-

1 comment:

Yanie Andierah said...

yanie guna :) nah singgah ke blog yanie http://babysiiwan.blogspot.com/

© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.