Facebook

Art trade with CCI

Nisha | 04:28:00 | 1Comments |

http://1.bp.blogspot.com/-sqApJ4Od3qk/UVbLxXvEsDI/AAAAAAAABK0/jMQ8n2VFSo0/s1600/tradecci.png

Assalammualaikum,
Okay, hari ni Nisha nak ber art trade dengan CCI :)
Berharap CCi suke doodle tu .. Erk! sorry kalau buruk. First time buat muke doodle + body doodle ><
Huhuhu.. Okaylah, Sampai di sini sahaja. Assalammualaikum :)

-Nisha-

Art trade with MEG

Nisha | 03:05:00 | 0Comments |
Assalammuaalaikum,
Okay, macam biase, nisha nak ber art trade doodle .. ha, kali ni dengan MEG :)
Berharap MEG suke dengan doodle strawberry buatan Nisha tu :)

http://4.bp.blogspot.com/-Zhg47vXQQJI/UVa4qy4HTmI/AAAAAAAABKU/zAl-6Ukn084/s1600/artwithMEG.png

Okay, itu sahaja. Assalammualaikum. Nisha minta diri dulu ye :)
-Nisha-

Art trade doodle dengan Diana

Nisha | 01:55:00 | 0Comments |
Assalammualaikum,

Okay, hari ni nisha nak berart trade doodle dengan Diana :)

Berharap Diana suke dengan doodle ni :)

http://3.bp.blogspot.com/-nnJIJknd4P4/UVaoQh3OmjI/AAAAAAAABJY/PIPWjwUCgzU/s1600/Art-trade-dgn-Diana.png

Okay, itu je .. Assalammualaikum :)

-Nisha-

Blog baru!

Nisha | 00:31:00 | 4Comments |

Assalammualaikum,

Ok, now Nisha dah ade blog baru iaitu >SINI<
Kepada yg rajin BW , korang bolehlah follow blog tu :) Blog tu pun okaylah jugak design dia. Takdelah nak sakit mate memandang. Hahaha Lol.. ><

Okay, dalam blog tu banyak gambar Jonghyun Shinee. Ha, kali ni jonghyun Shinee jadi model untuk blog baru ni :) hehehe.. Okaylah, nisha nak pergi dulu assalammualaikum :)

-Nisha-

Art trade doodle with NSMA

Nisha | 00:06:00 | 3Comments |
Assalammualaikum,

Okay, pada hari ni Nisha nak ber art trade doodle dengan NSMA >SINI<
sedang nisha tgh blogwalking, nisha ternampak satu entry.  >SINI<
Selepas fikir masak-II Nisha pun setuju nak buat doodle. Lagipun da lama tak buat doodle >< hahaha.. Ok, ini dia doodlenye.. Maaflah kalau buruk.. huhu ><

http://3.bp.blogspot.com/-sOr-Xfs8iHQ/UVU9SlGM4eI/AAAAAAAAA9Q/S-0rzgT_f8U/s1600/tradewithNSMA.png

Okay, sampai di sini sahaja. Assalammualaikum ;)

-Nisha-

Nak mintak tolong bole?

Nisha | 03:01:00 | 0Comments |
Assalammualaikum,

Hai guys! Rase macam dah lama tak update pulak >< Yelaa.. buzy dengan cousin.. hehehe.. Ha, kepada blogger yang baik, jujur, ikhlas .. Nisha nak minta tolong korang boleh?

Huhuhu.. Okay, Nisha ceritakan dulu ..
Hari tu Nisha adelah join satu contest from NabilaMedan .. >SINI<
So, Nabila da letak header nisha di photo album dia. Kalau nak menang contest tu, kenela byk like headernye .. Haaa... anda faham? >< hehehe..



So, jom serbu dan like >INI<


Tutorial Letak Total Post Dan Total Comment

Nisha | 00:22:00 | 1Comments |
Assalamualaikum . . hi semua . . ok  hari ini nak bagi tutorial baru . . mungkin ramai dah tahu tutorial nie . . tapi mungkin juga ada yang tak tahu . . tutorial kita hari ini ialah macamana nak letak jumlah post dan jumlah comment dalam blog . . macam nie . macam dalam gambar tue . . ok dah ready . . let begin . .
Dashboard > Design > Page Element > add HTML/javascript
then paste code ini dalam tue . .
<center><script style="text/javascript">function totalPosts(json) {document.write('Total Posts: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');}function totalComments(json) {document.write('Total Comments: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');}</script><script src=" /feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=totalPosts"></script><script src=" /feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=totalComments"></script></center>
ok . next save and view blog korang . . jadi tinggalkan komen ok. . *wink*

Antara kesalah blogger

Nisha | 00:17:00 | 6Comments |

Assalamualaikum, and hi. well today aku nak buat isu panas sikitt. Ni antara kesalahan-kesalahan korang mengedit blog yang boleh buat orang tak suka termasuk la aku. Before that, minta maaf kalau ada terkasar bahasa atau yang terasa. Yela, benda ni lahir dari hati yang ikhlas penulis di sini. Sebagai renungan bersama, dan fikir-fikirkan la. Kekadang benda ni tak terucap dek blogger yang lain.

 'Disable right click' 

Ni yang paling penting. Yela, mesti banyak widget-widget korang yang 'berharga' dan taknak dikongsi. Tapi apa gunanya letak bende tu? Kalau dah taknak dicopy atau dicuri, simpan je la bende tu. Sesetengah blogger ( macam aku ni ) yang tengah cari tuto then terjumpa korang punya. Bila nak right click to copy je, keluar la alert-alert mesej. Menyusahkan tauuuk!

'Disable highlight'

 Kalau dah macam ni macam mana nak ikut tuto korang yang sememangnya banyak code untuk dicopy? Sebagai contoh, korang bagi satu link. Link yang tak berlink. Means macam kena highlight + copy. Macam manaaaa nk click link tu?

Lagu yang rock!

 Ni yang paling benci ni. Sometimes bila kita blogwalking, mesti buka banyak-banyak blog right ? Then tetiba terbuka blog yang lagu ntah papa. Button pause pon ntah ke mana hilangnya. ( tu pon kalau dah terbentang depan mata ) Apa yg korang nak buad ? For sure, lebih baik guna lagu yang tenang. Bila orang masok, takda la berserabut.

Blog effect

 Means macam falling object, cursor bubble or something like that. Tak salah letak bende tu. Cuma jangan la melebih. Dah ada falling 'big object', ada lagi cursor bubble.

Button penting yang menyorok

Sometimes bila nak blog kemas, itu ini nak sorok. Contohnya button follow, button pause music. Hati tengah berbunga-bunga nak follow, tengok-tengok widget follow takda. Okay byebye.

Lembab & berat 

Actually ni tanpa kesedaran kita. So rajin-rajin la timbang blog korang ye. Buang la widgets yang tak guna tu. huhu ~ Tu je kot. hehe. Janganlah terasa dan merasa. Aku just nak share ketidakpuasan hati ni je. Renung-renung kan laa ..

p/s: Kredit entry tu >YOU<

Cuti oh cuti ~

Nisha | 00:05:00 | 0Comments |

Assalammualaikum,

Okay, now Nisha ada di Sg.Buloh *rumah sedara* Nisha pergi sana 4 hari je.. Ahad,Isnin,Selasa and Rabu .Hmm.. di sini, Nisha dapat meluangkan masa dengan cousin. *Nina* Huhuhu.. Nisha rasa macam nak tinggal dekat sini sampai hari ahad *hari last cuti* Tapi, malangnya, keluarga Nina nak pergi Melaka pada hari khamis ni .. huhuhu Sob3 .. T_T Oh ye, jangan nak katela Homework memang belambak ade.. Tu sebab bawak homework sekali pi Sg.Buloh.. dapat buat dengan cousin :) Hehehe.. Hari ni Nisha pergi jaga kedai Perabot Deenz . *with Nina! hehehe* Ha, kepada yang nak beli perabot-perabot yang best2, bolehlah datang ke

Block A21-1/2, Mutiara Buss. Center 2
Jalan Rawang Mutiara 3
48000 Rawang, Selangor Darul Ehsan
Tel/Fax : 03-6092 9815

Banyak taw perabot ade dekat kedai ni :) memang TERBAIK! lol hehehe..
hmm.. sekarang nak buat kerja sekolah *Geo ngan Karangan * huhuhu T_T .. si Nina tengah buzy melayan pelanggan .. hmm .. Oklah, sampai di sini sahaja.. Nisha nak minta diri dahulu. Kalau ade masa, malam ni Nisha tulis entry bergambar pulak ok? *wink* Assalammualaikum ^_^

Nisha

p/s: lol.. Nisha nak promote Blog Nina >SINI< jomlah terjah blog dia, By the way, Blog Nina sedang di edit..

Segmen Sabtu by Pn.Qaleshya & Emas Putih

Nisha | 05:41:00 | 2Comments |
klik banner ok? :)

p/s: Btw, awk x letak coding entry tu.. so, saye buat entry ikut care saye dulula. kalau da letak coding entry tu dlm entry awk, sile bagitawu k? :)

Blue Van Giveaway II

Nisha | 05:38:00 | 1Comments |
klik banner okay? :)

#1 GIVEAWAY by ARA CRAFT

Nisha | 05:36:00 | 2Comments |
klik banner ok? :)

MY CAREER PHOTO CONTEST

Nisha | 06:43:00 | 7Comments |
Assalammualaikum, 
Okay hari ni nak join satu contest from Amier Fekhry
Hah, kepada yang nak join tu jomlah join ;)
Btw, 


Pasal pic ni :-
Lol.. Time ni kitorang berebut nk tangkap gambar.. hahaha.. siut je.. Saya yg belah kiri... my bff belah kanan ^_^ .. Hehehe.. x sangka pulak nmpk cntik bile tangkap secara berebut >< Okay.. Pic tu di ambil time kitorang buat study group di rumah saye ^^

Done! Jomlah korang join contest ni :)

Contest Header Paling Sempoi 2013 By NabilaMedan

Nisha | 06:20:00 | 10Comments |
klik banner okay? :)

My header :-

http://i1283.photobucket.com/albums/a557/nisha6c/hbjnewheader_zpsa5b13d0e.png

Segmen Nisha nak follow korang

Nisha | 09:55:00 | 39Comments |
TAMAT!
http://3.bp.blogspot.com/-VGEZMxIXFas/UStRTVOCrHI/AAAAAAAAAa0/lHUlP1mfB84/s1600/SNNFKbanner.png

Assalammualaikum :)

Baiklah pada hari ni, Nisha bermurah hati untuk buat satu segmen yang akan menaikkan traffic blog korang. So, apa tunggu lagi, jomlah join beramai-ramai. ;)



  • Syarat-syarat penting


1) Follow blog HBJ
2) Add saya >SINI<
3)Like Fanpage saya >SINI<
4)Kena ada Blog!
5)Wajib buat Entry di Blog!



  • Cara-cara buat entry


1) tajuk : Segmen Nisha nak follow korang
2) Lekatkan banner dan banner itu perlu di backlink kan balik ke entry ni
3) Tag 2 orang rakan korang dan pastikan kawan korang tu tahu
4) Buatlah dengan kreatif ;)
5) Hantarkan LINK entry korang di kotak komen



  • Information

1)tarikh tutup 8 march 2013 *update!*
2)Saya akan follow sume peserta yang join.
3)Kalau tak dapat sambutan yang menggalakkan, Segmen ini akan dibatalkan
4)Kepada yang join, korang WAJIBLAH follow peserta yang lain
5) Nisha Pasti akan follow balik sume peserta yang join segmen ni :)

Okay.. Hadiah untuk segmen ni .. Takda.. Saya minta maaf sangat. Btw, tujuan sebenar segmen ini di wujudkan adalah untuk Mengeratkan lagi sillaturrahim :)

>Senarai peserta< *akan diupdate

Update pertama


Baiklah.. Kalau korang perasan, Nisha dah cepatkan tarikh tamat segmen ni. Dari 25 sampai 10 .. Sebab apa? sebab nisha takut nanti buzy tak sempat nak update senarai peserta. ini pun skrg baru dapat pegang pc.. Harap korang faham :)

Update kedua!

Baiklah.. Kalau korang perasan, Nisha dah cepatkan tarikh tamat segmen ni. Dari 10 sampai 8 (iaitu esok!).. Sebab apa? sebab nisha takut nanti buzy tak sempat nak update senarai peserta. ini pun skrg baru dapat pegang pc.. Harap korang faham :)

Senarai Peserta Segmen Nisha nak follow korang

Nisha | 09:53:00 | 3Comments |

Assalammualaikum, Okay.. Kalau link entry korang takde dlm senarai ni, sila bagitahu okey? :)
Btw, Kepada yang baru nak join, dipersilakan. >SINI< :-D But, Segmen sudah pun tamat :)



  1. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/02/segmennisha-nak-follow-korang.html
  2. http://www.cikfie.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  3. http://loveprettydinda.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  4. http://zulianazulkiflie.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  5. http://www.natasya-pink.my/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  6. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/02/current-chapter-segmen-nisha-nak-follow.html
  7. http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  8. http://umikasum.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  9. http://nitaliciousdotcom.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  10. http://violetroslavender.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  11. http://loverousinme.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  12. http://elfizaismail.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  13. http://hydrangeaslove.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  14. http://daisyisland.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  15. http://missdotatiey.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  16. http://www.aienhermionie.my/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  17. http://misteriomuchacha.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  18. http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  19. http://fatinhalid.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  20. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  21. http://dorayakino.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  22. http://www.ayuinsyirah.my/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  23. http://neynaproperty.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  24. http://www.fatindiana.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  25. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  26. http://nadianeurons.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  27. http://nursakinahnabilah.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  28. http://talking-typing.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  29. http://qelaramlee.blogspot.com/2013/03/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  30. http://iema90.blogspot.com/2013/03/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  31. http://erasyaiera.blogspot.com/2013/03/segmen-nisha-nak-follow-korang.html
  32. You!
Sume peserta Nisha dah follow :)

Freebies Header Donghae

Nisha | 23:08:00 | 1Comments |
Assalammualaikum,

okay, hari ni Nisha tak tawu nak buat ape.. So, nak kasi satu Header Donghae Oppa. Harap korang sume suke.. Kalau dah amik, bagitawu k? ;)


http://1.bp.blogspot.com/-icbRAREAz7I/UUVdE8ZargI/AAAAAAAAAuQ/hFHrNZdn9_g/s1600/donghae-header.png


Gambar : Cincin Nabi Ibrahim

Nisha | 00:44:00 | 3Comments |
Assalammualaikum :)

Subhanallah.. Cincin Nabi Ibrahim yang masih disimpan di Muzium Aswan, Mesir


P/s: x sangka dpt tgok.. kalau tgok depan mata pasti melelh air mata sebab terlalu terharu dpt tgok brg peninggalan nabi2 kita yg amat dihormati ..berapa ratus tahun tetap elok.SubhanAllah.

-Nisha-

Jom Follow blog Opi! :D

Nisha | 00:35:00 | 2Comments |
*khas untuk orang yg tgh baca entry ni. Lol hahaha*

Assalammualaikum,

Okay  hello2 :) Lol hahaha.. serius hari ni happy.. Nisha pun tak tahu nape tetiba mood happy >< Okay.. Back to the story,, Kepada yg rajin follow blog orang/ blogwalking, Jomlah follow blog dua pupu Nisha :) Nama dia opi :) >SINI<

Okay, Ape tunggu lagi, jomlah kite terjah/meriahkan blog opi! Nisha Confirm yang opi akan follow blog korang balek :) Hehehe ..

Okay, itu jelah yang Nisha nak updatekan hari ni.. Assalammualaikum ^_^

-Nisha-

My first Skin! :D

Nisha | 06:27:00 | 2Comments |

Assalammualaikum! Yeay! Gembira bukan kemain.. hahaha.. okay, Nisha gembira sangat akhirnya Blogskin pertama Nisha berjaya di hasilkan .. Yeah.. korang boleh preview / download skin ni :) just klik di atas okay sy da kasi link nye :) berharap korang berpuas hati :) acctually, sebenarnya skin tu kepunyaan Timi :) yeah.. Nisha just tukar2 skin yg ni >SINI< Alhamdullilah akhirnya menjadi >< berharap Timi halalkan ye skin tu >< Minta maaf sebab awal-awal tadi sy tak minta kebenaran Timi.. Tujuan entry ni pun untuk bagitahu yg sy ubah code2 Timi tu .. huhuhu .. Okay, Nisha nak out dahulu. Assalammualaikum :)

Guys.. nak minta tolong boleh??

Nisha | 05:09:00 | 0Comments |
Assalammualaikum,

Okay.. Entry ni cuma pendek.. Nisha nak minta pertolongan korang untuk like gambar ni. >SINI< Please.. itu satu contest edit pic huhuhu.. Sesapa yg nk join.. pergi >SINI< tapi korang kene join group tu dulu la.. huhuhu.. Kepada yang dah like tu, terima kasih sangat-sangat..

Okaylah.. nisha nak out dulu... Assalammualaikum :)

Request: Saya Nak Doodle Alif Ismail V2.0

Nisha | 20:10:00 | 1Comments |
klik banner okay? :)

Nyatakan mengapa anda mahukan doodle alif ismail.


  • Kerana semua doodle-doodle Alif Ismail hebat-hebat, cantik-cantik,ohsem-ohsem ^_^ Memang btul.. Semua koleksi doodle Alif Ismail Gempak2, unik2 and hebat2 sekali.. Kalau boleh, Nisha nak masukkan Doodle Alif Ismail dalam koleksi Doodle Nisha. Tak silap nisha baru ada 21 doodle .. ^_^ Psst! paling nisha suka tgk 'mata' doodle yg di reka oleh Aliff Ismail. Berkilau ~! I like! ;) 


Nyatakan warna MATA yang anda mahukan.


  • biru cair ^_^



TARIKH TUTUP:
- akan dimaklumkan kemudian - 

Segmen yang sangat mudah!

Nisha | 20:03:00 | 0Comments |
 klik banner ok?? :)

Special untuk Kak Lyssa Faizureen :)

Nisha | 02:44:00 | 5Comments |
Assalammualaikum semua :)

Okay, hari ni Nisha nak kasi 'present' dekat kak Lyssa :) Lol just saja2 nak kasi suprise kat orang >< hehehe . Sebelum tu, Korang Kenal Lyssa Faizureen? Pasti Korang Semua Kenal Kan? Kalau Masih Tak Kenal,Meh Jemput Singgah Blog Dia Yang Hebbaaakk Sangat Nie.KLIK SINI!!



For Kak Lyssa Faizureen






Semua ni khas untuk Kak Lyssa Faizureen :) Hehehe.. Btw, Gembira + Tabik spring kat kak Lyssa sebab Kak Lyssa dah berjaya pulihkan blog Kak Lyssa yang Awesome to ;) Berharap kak Lyssa suka dengan Pic tu.. Nisha Edit pic tu suke2 je .. hehehe :)

Yang benar,
Nisha

© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.