Facebook

Tutorial daftar Myheppi

Nisha | 00:12:00 | 2Comments |

Sedang saya blogwalking, saya terjumpa satu entri mengenai website MyHeppi.com. Website ni direka seperti facebook, cuma warna yang digunakan berbeza. Setting yang ada dalam website tersebut pun agak berbeza. Website ini direka oleh seorang individu yang menitikberatkan "Islamic Guidelines" di dalam menguruskan laman web MyHeppi.com. Yang menariknya pengguna MyHeppi.com tidak dibenarkan untuk upload gambar yang tidak menutup aurat. Jika melanggar peraturan ini, admin akan segera memadam akaun korang. Admin website ini juga mengingatkan kita tentang waktu solat. Alhamdulillah, ada juga website sebegini kan. Mari kita daftar MyHeppi.com.

1. Mula, korang buka laman web INI.


2. Kemudian, klik "CLICK HERE TO REGISTER". (Sila ikut anak panah)
3. Isi borang pendaftaran.

4. Siap daftar, editlah profile MyHeppi.com korang tu. Nak edit senang saje. Kebanyakkan caranya seperti Facebook.

Sila Ambil Perhatian 

Assalamualaikum warga Myheppi.com, pertama sekalinya kami ucapkan terima kasih kerana mendaftar di laman sosial ini. Untuk pengetahuan anda, kami di myheppi menggunakan prinsip 'Islamic Guidelines' dalam menguruskan laman sosial ini. Jadi pastikan anda tidak memuat naik gambar-gambar yang tidak menutup aurat atau kami terpaksa memadamnya. Harap dapat beri kerjasama. Semoga kita menggunakan medium sosial ini dengan sebaik mungkin :) Profile MyHeppi.com saya : SINI

kredit to You


© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.